Κλέιμαν: Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ

Κλέιμαν: Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Μπόρις Κλέιμαν, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης απολογίας του. Αρνείται την κατηγορία για τον βιασμό 17χρονης. Τι κατέθεσε ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας του και ο συμπαίκτης του.

Ελεύθερος μετά από πολύωρη απολογητική διαδικασία αφέθηκε ο ποδοσφαιριστής Μπόρις Κλέιμαν τον οποίο κατήγγειλε στις αρχές για βιασμό 17χρονη μαθήτρια από το Βέλγιο.

Στο κατηγορούμενο Ανακριτής και Εισαγγελέας συμφώνησαν να επιβληθεί χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ.

Ο 33χρονος τερματοφύλακας απολογήθηκε ενώπιον του 9ου Τακτικού Ανακριτή για τις κατηγορίες του βιασμού, στο σκέλος της διάταξης του ποινικού Κώδικα που αφορά πράξη που έγινε χωρίς την συναίνεση του θύματος και χωρίς βία, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου και της κατοχής ναρκωτικών.

Η θέση του ποδοσφαιριστή έναντι του κατηγορητηρίου που συντάχθηκε σε βάρος του με βάση την μήνυση του κοριτσιού, είναι ότι δεν διέπραξε οποιαδήποτε πράξη βίας και ότι δεν έγινε τίποτε παράνομη σε βάρος της 17χρονης. Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, με την μαθήτρια χόρεψαν και δεν συνέβη τίποτε άλλο ανάμεσα τους.

Φέρεται μάλιστα να επικαλείται τον κόσμο που βρισκόταν στον ίδιο χώρο, ισχυριζόμενος πως αν είχε γίνει κάτι θα το είχαν αντιληφθεί θαμώνες και θα είχαν αντιδράσει. Ο ποδοσφαιριστής που έχει δώσει δείγμα dna, ισχυρίζεται ότι από τα ευρήματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων θα αποδειχθεί η αλήθεια.

Η διαδικασία ενώπιον του Ανακριτή ξεκίνησε με τις καταθέσεις που έδωσαν υπέρ του, ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας που παίζει ο τερματοφύλακας και ο συμπαίκτης του κατηγορούμενου ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν που ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους παρά μόνο με την καταβολή χρηματικής εγγύησης .

Να σημειωθεί ότι η ποινή για την κατηγορία του βιασμού χωρίς την χρήση βίας τιμωρείται με ποινή από 5 έως 10 ετών.

Σύζυγος Κλέιμαν: “Είμαι 100% σίγουρη πως ο Μπόρις είναι αθώος”

Η σύζυγος του Μπόρις Κλέιμαν, Λία, μίλησε στο ισραηλινό Μέσο, Sport5, για την υπόθεση του φερόμενου βιασμού, εκφράζοντας τη σιγουριά της πως θα αποδειχθεί η αθωότητα του άντρα της.

“Είμαι 100% σίγουρη πως ο Μπόρις είναι αθώος από κάθε έγκλημα”, δήλωσε συγκεκριμένα η σύζυγος του πρώην τερματοφύλακα του Βόλου και μητέρα των τριών παιδιών του.

Όπως γράφει το SPORT24, επικαλούμενο το εν λόγω δημοσίευμα, τη Μ. Τετάρτη (12/04) ο Μπόρις επικοινώνησε με τη Λίαν και της είπε: “Υπάρχει μόνο μία αλήθεια. Δεν έκανα όσα μου ”χρεώνουν”.

Κλέιμαν: Εισαγγελική έρευνα για την μετάδοση της μεταγωγής του στον ανακριτή

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το βίντεο και τις φωτογραφίες, από την μεταφορά στα ανακριτικά γραφεία του ποδοσφαιριστή Μπόρις Κλέιμαν.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση και να διαπιστώσει εάν έχει παραβιαστεί το άρθρο 8 παρ. 2 του ν.3090/2002 που απαγορεύει την λήψη βίντεο ή φωτογραφιών προσώπων που μεταφέρονται ενώπιον των δικαστικών αρχών με απειλή ποινής φυλάκισης έως τριών ετών και πρόστιμο έως 200 χιλιάδων ευρώ .

Η εντολή του Εισαγγελέα είναι εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να τηρηθεί για αυτούς η διαδικασία του Αυτοφώρου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα