Κορονοϊός: Κλείνει το Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής, αλλά “κοινωνήστε ελεύθερα”

Κορονοϊός: Κλείνει το Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής, αλλά “κοινωνήστε ελεύθερα”
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Αρχιεπισκοπή Eurokinissi

Αναστολή λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για λόγους πρόληψης από τον κορονοϊό, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Εκκλησία.

Στην αναστολή λειτουργίας του προχώρησε το Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (επί της οδού Μεγάλου Βασιλείου 15, στον Κεραμεικό) κατόπιν απόφασης του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, για λόγους πρόληψης από τον κορονοϊό.

Επιπλέον, ανεστάλησαν οι προγραμματισμένες δραστηριότητές του μέχρι το Πάσχα.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αντικείμενο το ζήτημα του κορονοϊού και σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι πρέπει μεν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο παρά τις αντιδράσεις και τους κινδύνους, επιμένει ότι δεν υπάρχει θέμα μετάδοσης μέσω της Θείας Κοινωνίας.

“Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ιερά Σύνοδος ζητά μεν “να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, κατά τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών Αρχών, προς τον σκοπό της διασποράς του ιού”, ωστόσο τονίζει πως “η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο”.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα