Κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία σε Γιάννενα, Ζίτσα, Πωγώνι

Ο Μητοπολίτης Ιωαννίνω Μάξιμος, ο δήμαρχος Πωγωνίου Χρ. Καψάλης και κλιμάκιο του ΤΑΣ Κοζάνης επισκέφθηκαν το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς όπου κατέγραψαν τις ζημιές από τον σεισμό των 5,5 Ρίχτερ, την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)
Ο Μητοπολίτης Ιωαννίνω Μάξιμος, ο δήμαρχος Πωγωνίου Χρ. Καψάλης και κλιμάκιο του ΤΑΣ Κοζάνης επισκέφθηκαν το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς όπου κατέγραψαν τις ζημιές από τον σεισμό των 5,5 Ρίχτερ, την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ) EUROKINISSI

Αυτό αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων. Ανοιχτό το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αισιοδοξία Λέκκα

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών για καθαρά προληπτικούς λόγους και προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε όλα τα κτίρια, λόγω του σεισμού. Ο μηχανισμός ελέγχου κινήθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και από νωρίς το πρωί καθώς συγκροτήθηκαν 16 κλιμάκια μηχανικών που ελέγχουν κατά προτεραιότητα σχολικά κτίρια και στη συνέχεια δημόσια κτίρια.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας εξέφρασε την εκτίμηση  ότι το φαινόμενο της σεισμικής δραστηριότητας οδηγείται σε αποκλιμάκωση. Ωστόσο, με δεδομένο πως ασφαλέστερες εκτιμήσεις γίνονται όταν συμπληρωθεί 48ωρο από την έναρξη του φαινομένου, θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού που θα εκτιμήσει την κατάσταση και θα γίνει απολογισμός ενεργειών. 

Η απόφαση για να παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών (όπως και τα σχολεία των Δήμων Ζίτσας, Πωγωνίου) ελήφθη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, του Δημάρχου Θ. Μπέγκα, του Αντιδημάρχου Παιδείας Π. Κολόκα και της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Α. Φωτεινού, μετά από την σχετική πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας κατά την προηγηθείσα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.

Δηλώσεις του Δημάρχου Ιωαννίνων

Αμέσως μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων ο Δήμαρχος Ιωαννιτών σε δηλώσεις του, ανέφερε:

«Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τον πρώτο λόγο έχει η επιστημονική γνώση. Από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ ακούσαμε ότι το σεισμικό φαινόμενο βαίνει μειούμενο κι αυτή είναι μια πολύ καλή πληροφορία που μας «ελάφρυνε»  όλους μας. Μη ξεχνάμε όμως ότι οι επιστήμονες μας λένε ότι ολοκληρωμένη άποψη θα έχουμε μετά την παρέλευση του 48ωρου, γι’ αυτό και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη.

Από το πρωί εξελίσσονται οι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια, ξεκινώντας με τα κτίρια που έχουν σχέση με την εκπαίδευση (σχολεία, πανεπιστήμια, εστίες κ.λ.π) ακολουθούν κτίρια που έχουμε συνάθροιση κοινού, όπως π.χ.  Δικαστικό Μέγαρο, Αστυνομία και ευελπιστούμε ότι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο.

Σε αυτή τη λογική αποφασίσαμε να παραμείνουν για ένα 24ωρο ακόμη κλειστά τα σχολεία, επειδή δεν θέλουμε να πιέσουμε τους μηχανικούς που κάνουν τις αυτοψίες στα κτίρια να κάνουν γρήγορα, αλλά να έχουν τον εύλογο χρόνο στη διάθεση τους, και για να ολοκληρωθεί το 48ωρο.

Τώρα που είμαστε όλοι λίγο πιο ήρεμοι, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα Μέσα Ενημέρωσης για την πραγματικά υπεύθυνη στάση που έδειξαν στη διαχείριση αυτής της κρίσης. Ήμασταν σε συνεχή επαφή για να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση, κρατήσαμε τους

τόνους χαμηλά, αφήσανε εμάς τα πολιτικά πρόσωπα που πιεζόμασταν από αυτή την κατάσταση να κάνουμε τη δουλειά μας με ηρεμία.

Επαναλαμβάνω προς τους πολίτες: προσοχή στην παραπληροφόρηση Υπάρχουν επίσημη φορείς που ενημερώνουν, υπάρχουν επίσημα ΜΜΕ μόνο αυτά πρέπει να ακούγονται και όχι η παραπληροφόρηση που μόνο κακό μπορεί να κάνει»

Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα λειτουργήσει την Τρίτη κανονικά.

(με πληροφορίες epiruspost.grepirus-tv-news.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Α. Γκανάς για Ιωάννινα: Δεν είμαστε βέβαιοι, ότι ήταν ο κύριος σεισμός

Iωάννινα: Νέα σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών

SHARE:

24Media Network