Κολλέγιο Αθηνών: Τα κενά ασφαλείας, η πληροφορία για "εισβολή" και οι αμήχανες εξηγήσεις Συνολάκη

Κολλέγιο Αθηνών
Κολλέγιο Αθηνών INTIME

Ανακοίνωση σχετικά με την καταγγελία για είσοδο εξωσχολικών με αιχμηρά αντικείμενα εξέδωσε το Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό. Τι αναφέρει. Αναστατωμένοι οι γονείς.

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κολλέγιο Αθηνών που βρίσκεται επί της οδού Στεφάνου Δέλτα 15 στο Ψυχικό, μετά από καταγγελία για εισβολή εξωσχολικών ατόμων με αιχμηρά αντικείμενα στο σχολείο.

Στο Κολλέγιο σήμανε συναγερμός, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι υπεύθυνοι του Κολλεγίου έκλεισαν τις εισόδους, εξόδους καθώς και τις αίθουσες του κτιρίου.

ADVERTISING

Μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους των αρχών στους χώρους του Κολλεγίου, δεν εντοπίστηκαν τα εν λόγω άτομα με το θέμα να θεωρείται λήξαν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Μετά από κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, αναφορικά με παρουσία εξωσχολικών ατόμων που υποτίθεται ότι έφεραν αιχμηρά αντικείμενα, εντός του Κολλεγίου Αθηνών, στην περιοχή του Ψυχικού, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και μετά από ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με το προσωπικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος, δεν διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα κατά τον έλεγχο. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.»

Λίγο αργότερα, το Κολλέγιο Αθηνών επιχειρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, χωρίς να δίνει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη.

Σε ανακοίνωσή του, υπογεγραμμένη από τον Διευθυντή και καθηγητή κ. Κώστα Συνολάκη, το Κολλέγιο αναφέρει ότι υπήρξε "πληροφορία" για παρουσία εξωσχολικών και για είσοδο με μη φυσιολογικό τρόπο στο σχολείο.

Οι γονείς πάντως είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι με το περιστατικό και προβληματισμένοι για το πόσο ασφαλές είναι το σχολείο.

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου

"Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τοπικά Νέα, Κολλέγιο Αθηνών
SHARE:

24Media Network