Κακοκαιρία Ελπίδα: Κολλημένη στο δρόμο για 16 ώρες – Το χρονικό ενός εφιάλτη

Κακοκαιρία Ελπίδα: Κολλημένη στο δρόμο για 16 ώρες – Το χρονικό ενός εφιάλτη
Εγκλωβισμένη οδηγός INTIME NEWS

Το εφιαλτικό 16ώρο που έζησε μία γυναίκα οδηγός τη Δευτέρα στους δρόμους της Αθήνας και ιδίως στη Λ. Μεσογείων. Από την κούραση, στην έκπληξη και από εκεί στην οργή και τη λύση του δράματος.

Την περιπέτεια που βίωσε τη Δευτέρα η Ε.Π. θα θελήσει να την ξεχάσει γρήγορα. Δύσκολα όμως θα μπορέσει να τα καταφέρει, τουλάχιστον ως προς το χρόνο διότι το να παραμένεις εγκλωβισμένος 16 ώρες λόγω του καιρού και της κρατικής ανυπαρξίας δεν είναι κάτι που ξεχνιέται μέσα σε λίγες ημέρες.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για οδυνηρή εμπειρία που δοκίμασε την ψυχραιμία και τα νεύρα της συγκεκριμένης γυναίκας η οποία το μόνο που ζητούσε ήταν να βρεθεί εγκαίρως στο σπίτι της κοντά στην κόρη της και να αισθανθεί ασφάλεια την ώρα των πολύ έντονων καιρικών φαινομένων.

Η αρχή: Κολωνάκι, 12:30 το μεσημέρι

Η Ε.Π εργάζεται στο Κολωνάκι. Διαπιστώνοντας ότι ο καιρός ήταν πολύ άσχημος πήρε άδεια για να αποχωρήσει από την εργασία της νωρίτερα, περίπου στις 12:30 το μεσημέρι. Επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό της και άρχισε να κατευθύνεται προς τον τελικό της προορισμό που ήταν η Αγία Παρασκευή (μιλάμε για μία απόσταση μετά βίας 10 χιλιομέτρων). Ο καιρός είχε επιδεινωθεί περαιτέρω, η χιονόπτωση ήταν έντονη και η κίνηση στους δρόμους, κυρίως από εργαζόμενους που έσπευδαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ήταν πολύ μεγάλη.

Σύντομα η γυναίκα διαπίστωσε ότι ο αριθμός των οχημάτων στο δρόμο ήταν πολύ μεγάλος και οι ταχύτητες πολύ μικρές. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που παρατηρείται κάτι τέτοιο κάτω από κακές καιρικές συνθήκες στην Αθήνα. Συνέχισε λοιπόν την πορεία της πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα βελτιώνονταν στη συνέχεια.

Η μέση: Κολλημένη στη Μεσογείων

Η ώρα πλησίαζε 17:30. Η διέλευση της Μεσογείων, ιδιαίτερα από το ύψος της Κατεχάκη και πέρα είχε εξελιχθεί σε περιπέτεια. Το οδόστρωμα είχε καλυφθεί από το χιόνι και ο ρυθμός κίνησης των οχημάτων θύμιζε στρατιώτες που κάνουν σημειωτόν.

Η Ε.Π. κολλημένη ήδη πεντέμισι ώρες στην κίνηση, αρχίζει και αισθάνεται κόπωση, σωματική και ψυχολογική. Δέχεται επίσης στο κινητό της τηλέφωνο συνεχείς κλήσεις από την κόρη της που φυσιολογικά ανησυχεί. Προσπαθεί να την καθησυχάσει. Η ίδια όμως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση. Ακούει όμως ραδιόφωνο και ενημερώνεται από το internet μέσω του κινητού της τηλεφώνου.

Εν τω μεταξύ, πέφτει το σκοτάδι, η θερμοκρασία μειώνεται και άλλο, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Ευτυχώς έχει προνοήσει να φουλάρει καύσιμο το αυτοκίνητο οπότε έχει την πολυτέλεια να κρατά τη μηχανή, άρα και το καλοριφέρ, του αυτοκινήτου ανοιχτά. Αλλοι γύρω της δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια και ανοιγοκλείνουν τη μηχανή για εξοικονόμηση καυσίμου. Βγαίνει και καθαρίζει το χιόνι από το παρμπρίζ ανά διαστήματα. Δεν διαφαίνεται κάποιο κρατικό όχημα, ή κρατικός υπάλληλος προς βοήθεια, ή εστω, προς ενημέρωση.

Από την περιρέουσα ατμόσφαιρα και τις ειδήσεις γίνεται γνωστό ότι υπάρχει μία προσπάθεια απεγκλωβισμού μόνο για τα αυτοκίνητα που έχουν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό. Για τους υπόλοιπους δεν ακούγεται λέξη. Η Ε. εξοργίζεται ολοένα και περισσότερο…

Μεσάνυχτα, ακόμα Μεσογείων

Η γυναίκα αρχίζει να σκέφτεται ότι μάλλον θα είναι καλύτερη λύση να αφήσει το όχημά της και να κατευθυνθεί στο σπίτι της με τα πόδια. Βρίσκεται περίπου στο ύψος του ΕΟΦ, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διανύσει μία σχετικά μεγάλη απόσταση μέσα στο ψύχος. Εντοπίζει έναν πυροσβέστη που εν τω μεταξύ είχε σπεύσει για άλλο περιστατικό στον παράδρομο και του κάνει τη σχετική ερώτηση. “Θα είναι καλύτερα να μείνετε στο όχημά σας κυρία μου, είναι πιο ασφαλές” είναι η απάντηση που παίρνει.

Επιστρέφει λοιπόν στο αυτοκίνητο και ούσα εξαντλημένη προσπαθεί λίγο να κοιμηθεί. Της κάνει εντύπωση γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση γι’ αυτήν και τους άλλους οδηγούς που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Αθήνας. Δεν έχει δει καν να πετάει κάποιο ελικόπτερο της αστυνομίας.

Το τέλος: Η λύση του δράματος, ώρα 4:20

Ξημερώματα πια, το ρολόι δείχνει 4:20. Εχει φτάσει κοντά στην αερογέφυρα της Αγίας Παρασκευής. Αποφασίζει να αφήσει εκεί το αυτοκίνητο και να καλύψει την υπόλοιπη απόσταση με τα πόδια. Μέχρι εκείνο το σημείο επίσημη βοήθεια, κρατικού ή δημοτικού φορέα, δεν ήρθε. Το χιόνι φτάνει, καθώς περπατά, μέχρι τη μέση της γάμπας της. Στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής συναντά εικόνες Αποκάλυψης. Πεσμένα δέντρα, αυτοκίνητα παρατημένα. Φτάνει στο σπίτι, σχεδόν πέντε η ώρα, μπαίνει μέσα και λύνεται σε λυγμούς. Από το σοκ και την ένταση. Ενας εφιάλτης έχει μόλις τελειώσει…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version