Κολωνός: Αυτός είναι ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη

Κολωνός: Αυτός είναι ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, τα στοιχεία του 53χρονου που συνελήφθη για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι αρχές φωτογραφίες και στοιχεία του 53χρονου που κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό.

Πρόκειται για τον Ηλία Μίχο του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθέντα την 30-12-1969 στο Αγρίνιο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση, Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

Στο μεταξύ οι Αρχές φέρονται να βρίσκονται κοντά στην ταυτοποίηση και στη σύλληψη επιπλέον επίδοξων βιαστών, με τις απαντήσεις από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων να θα προωθούνται στον αρμόδιο ανακριτή για το σύνολο των ατόμων που έχει κατονομάσει το παιδί.

Όπως έγινε γνωστό, όσοι ταυτοποιηθούν και εντοπιστούν από τις αρχές ότι εμπλέκονται στην εκπόρνευση του παιδιού θα βρεθούν αντιμέτωποι με αδικήματα για σεξουαλική βία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο 33ος τακτικός ανακριτής, η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας, δεν αφορά μόνο τον 53χρονο και τον 42χρονο παιδόφιλο που συνελήφθη ως πελάτης του, αλλά και “κάθε άλλον υπεύθυνο” που εντοπιστεί από τις αρχές ότι εμπλέκεται στο βιασμό του παιδιού.

Η δίωξη για τον 53χρονο περιλαμβάνει αδικήματα που αφορούν βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων κ.ά., ενώ δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγόριες για τα όπλα, περίστροφα, μαχαίρια, σφαίρες και ξιφολόγχη, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε χώρους του κατηγορούμενου.

Παράλληλα, αύριο, Τετάρτη, αναμένεται και η απολογία των δύο συλληφθέντων, του 53χρονου και του 42χρονου, οι οποίοι χθες οδήγηθηκαν στον Ανακριτή και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Ο 53χρονος αποχώρησε αμίλητος από το ανακριτικό γραφείο και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των δημοσιογράφων.

Παράλληλα οι αστυνομικές έρευνες εστιάζονται και στο ενδεχόμενο να μην είναι η 12χρονη το μόνο θύμα, αλλά πίσω από τη δράση του 53χρονου να υπάρχει και ένα ολόκληρο κύκλωμα παιδόφιλων. Ταυτόχρονα, ερευνάται και εάν πρόσωπο του περιβάλλοντος του κοριτσιού μπορεί να γνώριζε τι συνέβαινε, εδώ και μήνες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα