Κολωνός: Η 12χρονη κατονομάζει κι άλλα πρόσωπα – Νέα αίτηση για συμπληρωματική κατάθεση

Κολωνός: Η 12χρονη κατονομάζει κι άλλα πρόσωπα – Νέα αίτηση για συμπληρωματική κατάθεση
Η δικηγόρος της 12χρονης, Αντωνία Λεγάκη ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ/INTIME NEWS

Νέο αίτημα για συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης υπέβαλε η εκ των συνηγόρων της ανήλικης Αντωνία Λεγάκη. Το κορίτσι ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να υποδείξει 6 ή 7 πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων.

Νέα αίτηση προκειμένου να καταθέσει συμπληρωματικά για νέα πρόσωπα που συμμετείχαν στην σεξουαλική κακοποίηση που έχει υποστεί υπέβαλε στην Ανακρίτρια της υπόθεσης η 12χρονη από τον Κολωνό.

Στο ανακριτικό γραφείο προσήλθε η εκ των συνηγόρων της ανήλικης Αντωνία Λεγάκη η οποία επανέφερε το αίτημα της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση, το οποίο είχε υποβληθεί ξανά πριν περίπου ένα δεκαήμερο από την έτερη συνήγορο κ. Ασπασία Ταραχοπούλου.

Το αίτημα που κατέθεσε η κ. Ταραχοπούλου είχε απορριφθεί ως αόριστο από την δικαστική λειτουργό.

Το κορίτσι ζητά να καταθέσει εκ νέου ισχυριζόμενο ότι μπορεί να κατονομάσει και να υποδείξει στις αρχές 6 ή 7 πρόσωπα που έχουν παραμείνει εκτός του κύκλου των κατηγορουμένων, τα οποία σύμφωνα με την 12χρονη την κακοποίησαν σεξουαλικά μέσω των “καναλιών” που σύμφωνα με την κατηγορία είχε αναπτύξει ο προφυλακισμένος για βιασμό και μαστροπεία Ηλίας Μίχος. Έτσι στη νέα αίτηση που υποβλήθηκε σήμερα κατονομάζονται τα πρόσωπα αυτά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο συνηγόρων αλλά και της πλευράς της μητέρας του παιδιού, οι πρόσφατες επιθέσεις που δέχθηκε το παιδί και ο αδελφός του, συσχετίζονται με την πρόθεση του να κατονομάσει νέους συμμετέχοντες σε όσα έχει υποστεί.

Σήμερα λοιπόν, το παιδί είπε σε εμάς τα ονόματα και τα καταθέσαμε στην κυρία πρόεδρο. Το κρισιμότερο ζήτημα είναι να σωθεί η ζωή του παιδιού. Είναι προφανές ότι επιχειρείται η τρομοκράτηση, ήδη έχουμε απόπειρα δολοφονίας του παιδιού”, ανέφερε μεταξύ άλλων η μία εκ των συνηγόρων της ανήλικης Αντωνία Λεγάκη, τονίζοντας πως “εμείς δεν θέλουμε να δολοφονηθεί το παιδί, θέλουμε να ζήσει. Και καθιστούμε υπεύθυνους και τους πολιτικούς προϊσταμένους και τους θεσμικούς αρμοδίους για την ασφάλεια του παιδιού, γιατί αυτή τη στιγμή το έγκλημα που διαπράττεται είναι κακουργηματική έκθεση σε κίνδυνο“.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της ανήλικης θα υποβάλλουν στην εισαγγελία Ανηλίκων αίτημα προκειμένου να δοθεί εντολή φύλαξης του σπιτιού που μένει το παιδί.

Ήδη για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε μέσα στο σπίτι που μένει η 12χρονη, όπου άγνωστος άνδρας, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι, έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα από συγγενικό της πρόσωπο.

Αναστασία Ταραχοπούλου: “Κανένα μέτρο προστασίας για το παιδί”

Μιλώντας νωρίτερα, σήμερα, Τρίτη (4/4), στην ΕΡΤ, η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου τόνισε πως “ήταν η τέταρτη – πέμπτη φορά που δέχτηκε το παιδί απειλές και εκφοβισμό, περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία. Στο τελευταίο, το χθεσινό, άγνωστος άνδρας, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Για όλα τα περιστατικά έχουν γίνει καταγγελίες“.

“Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι”, είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της μικρής, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Η ίδια χαρακτηρίζει λυπηρό το γεγονός πως δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας γι’ αυτό το παιδί, ενώ ανέφερε πως για όλα τα περιστατικά έχουν γίνει καταγγελίες.

«Το κράτος το έχει εγκαταλείψει στο έλεός του. Δεν έχουμε καμιά απάντηση από τις αρμόδιες αρχές στο αίτημά μας για φύλαξη του παιδιού. Όταν γίνονται τέτοιες καταγγελίες, όταν η αστυνομία διαθέτει αστυνομικούς για να φυλάνε πρόσωπα της τηλεόρασης και δεν έχει λάβει κάποιο μέτρο για να προστατεύσει αυτό το παιδί, τη στιγμή που έχουν καταγγελθεί όλα αυτά, λυπούμαστε».

Σημειώνεται πως για το χθεσινό περιστατικό η 12χρονη και η θεία της έκαναν καταγγελία στο Α.Τ. της περιοχής που διαμένουν και κατατέθηκε μήνυση, ενώ προγραμματίστηκε να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα