Κολυδάς στον Sport24 Radio 103,3: Ισχυρός αλλά όχι πρωτοφανής ο καύσωνας

Στιγμιότυπα ζέστης από το κέντρο της Αθήνας. Οι άνθρωποι δροσίζονται από το νερό στο σιντριβάνι του Συντάγματος.Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI / ΕΛΕΝΗ ΡΟΚΟΥ)
Στιγμιότυπα ζέστης από το κέντρο της Αθήνας. Οι άνθρωποι δροσίζονται από το νερό στο σιντριβάνι του Συντάγματος.Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI / ΕΛΕΝΗ ΡΟΚΟΥ) EUROKINISSI

Ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό», με τον Μηνά Τσαμόπουλο και τον Γιώργο Θαναηλάκη, για τον καύσωνα που θα πλήξει την Ελλάδα

Για έναν ισχυρό, αλλά όχι πρωτοφανή καύσωνας, έκανε λόγο ο υποδιοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό», με τον Μηνά Τσαμόπουλο και τον Γιώργο Θαναηλάκη,

"Είναι ένα φαινόμενο που δεν είναι σύνηθες, αλλά είναι ένα φαινόμενο επαναφοράς στην δεκαετία, όπως τον Ιούνιο του 2007. Μοιάζει σε πολλά χαρακτηριστικά η κατάσταση", σχολίασε.

"Από σήμερα ξεκινάει το κύμα ζέστης. Ευτυχώς σε πολλές περιοχές της Αττικής και της χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν είναι υψηλές ακόμα. Σήμερα στην Αθήνα θα έχουμε 39 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά προάστια ίσως δούμε κανένα σαραντάρι", σημείωσε.

Για το ποιες μέρες θα είναι πιο δύσκολες: "Αύριο και το Σάββατο (01/07) εκτιμώ η θερμοκρασία σε πάρα πολλές περιοχές θα φτάσει τους 42-43 βαθμούς Κελσίου. Επιβαρύνεται περισσότερο η κατάσταση, γιατί οι ελάχιστες θερμοκρασίες ξεκινούν από πιο υψηλές τιμές".

"Η κατάσταση θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή (02/07). Από τα δυτικά ξεκινάει λίγο να καλυτερεύει η κατάσταση. Την Δευτέρα (03/07) θα έχουμε ραγδαία πτώση, περίπου 7-8 βαθμούς", είπε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θοδωρή Κολυδά:

 

SHARE:

24Media Network