Κομισιόν: “Μούσια” η είδηση για το πρόστιμο-μαμούθ για την αλλαγή ώρας

Κομισιόν: “Μούσια” η είδηση για το πρόστιμο-μαμούθ για την αλλαγή ώρας

Να "κόψει τα μούσια" από τους περαστικούς στο μετρό Συντάγματος προσφέρεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρωί της Δευτέρας, επιχειρώντας να περάσει το μήνυμα της κατά των fake news ανήμερα της Πρωταπριλιάς. Η αλήθεια πίσω από τη "ψευδή είδηση" που προκάλεσε σχόλια.

Στην διάψευση της ψευδούς είδησης που εσκεμμένα διέρρευσε σήμερα το πρωί σε συνεννόηση με τα ΜΜΕ, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποκαλύπτοντας πως ήταν μέρος της καμπάνιας της ενάντια στα Fake News.

Μέρος της καμπάνιας αυτής, ήταν και το News 24/7.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, βρέθηκε στο μετρό Συντάγματος λέγοντας: “Πρωταπριλιά σημερα. Θέλουμε να αναδείξουμε την ευκολία με την οποία δυστυχώς τα fake news μπορούν να αναπαραχθούν. Ευχαριστούμε και τα μεσα που βοήθησαν σε αυτήν την καμπάνια.

Σκεφτήκαμε να πούμε ότι γύρισε η ώρα και αν δεν την ξαναγυρίσουμε μια ώρα πίσω θα πληρώνει η Ελλάδα πρόστιμο καθημερινά 17.650 ευρώ την ώρα. Φυσικά είναι ψέματα. Fake news. Αλλά αναδείξαμε και με τη βοήθεια των μέσων, το πόσο εύκολο είναι να μεταδοθούν ψέματα. Και ενόψει εκλογών θελήσαμε να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας το πόσο προσεκτικοί και επιλεκτικοί πρέπει να είναι. Πόσο πρέπει να ψάχνουν όσα διαβάζουν. Προσοχή λοιπόν στα Fake news γιατι σε τελική ανάλυση, πέρα από πλάκα, πέρα από μούσια, είναι και ζήτημα Δημοκρατίας”.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας με τίτλο #KopseTaMousia, στο μετρό στο Σύνταγμα έχει στηθεί ένα κουρείο, όπου περαστικοί συμμετέχουν στην εκστρατεία ενάντια στα Fake news και ξυρίζονται σε ζωντανή μετάδοση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα