Κομοτηνή: Βρέφος με μηνιγγίτιδα - 11ο κρούσμα φέτος

Κομοτηνή: Βρέφος με μηνιγγίτιδα - 11ο κρούσμα φέτος

Βρέφος με μηνιγγίτιδα από την Κομοτηνή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης - Πρόκειται για το 11ο κρούσμα μηνιγγίτιδας από την αρχή του έτους.

Το εντέκατο κρούσμα μηνιγγίτιδας, από την αρχή του έτους, καταγράφηκε στην Κομοτηνή. Το πρόσφατο κρούσμα αφορά σε ένα αγοράκι εννέα μηνών, το οποίο έχει διαγνωσθεί με μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται από την αρχή της εβδομάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο «Χ» επιβεβαίωσε το παραπάνω, με επικοινωνία του με τον διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα δώσει περισσότερες πληροφορίες την Δευτέρα, ενώ μέχρι τότε το βρέφος παρακολουθείται στενά από το πλήρως καταρτισμένο προσωπικό του Νοσοκομείου. Η κατάσταση του βρέφους είναι (μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 8/6) ελεγχόμενη.

ADVERTISING

Υπενθυμίζουμε ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί περιστατικά μηνιγγίτιδας σε όλη την χώρα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βέροια και Ρόδο, όπου τελικά το κοριτσάκι έχασε την ακοή του από μηνιγγίτιδα Β. Η μηνιγγίτιδα Β εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως, ενώ χαρακτηρίζεται «ύπουλη» καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει τους γονείς και παιδιάτρους.

Ο μοναδικός τρόπος πρόληψης της Μηνιγγίτιδας Β, είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο ενάντια στη μηνιγγίτιδα Β προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες και δύναται να γίνει από την ηλικία των δύο μηνώ, ενώ έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για ομάδες υψηλού κινδύνου.

Πηγή: 

xronos.gr

SHARE:

24Media Network