Κωνσταντόπουλοι για δίκη Κορκονέα: Η εισαγγελική πρόταση ανοίγει τον δρόμο για επαναφορά της ατιμωρησίας

Οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου (Φωτογραφία αρχείου)
Οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Την καταδίκη των δύο ειδικών φρουρών Κορκονέα και Σαραλιώτη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ζητούν οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου. Μιλώντας στο News 24/7 οι Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι "τέτοιες προτάσεις και αποφάσεις οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού που θα πυροβολήσει πολίτη".

Στην αποκατάσταση των κανόνων της λογικής και του αισθήματος δικαίου οδήγησε η μετατροπή της κατηγορίας της δολοφονίας Γρηγορόπουλου σε άμεσο - από ενδεχόμενο - δόλο σε πρώτο βαθμό, σύμφωνα με τους δικηγόρους της οικογένειας, Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι σχολιάζοντας στο News 24/7 την εισαγγελική πρόταση για εκ νέου μετατροπή της κατηγορίας σε ενδεχόμενο δόλο, στο Εφετείο, σημειώνουν, πως "εάν γίνει δεκτή, ανοίγει τον δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας".

Οι δικηγόροι πολιτικής αγωγής δηλώνουν:

"Στις 14 Μαρτίου και στις 26 Μαρτίου θα αγορεύσουμε για την υποστήριξη της κατηγορίας και την καταδίκη των υπαιτίων της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου αγοριού από τους 2 ειδικούς φρουρούς.

Η Εισαγγελική πρόταση, δυστυχώς, κινήθηκε στην παράδοση του «θύματος που χτύπησε στην πορεία της βολίδας». Τέτοιες προκλητικές προτάσεις και προκλητικές αποφάσεις οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού που θα πυροβολήσει πολίτη. Αλλά και επιβραβεύουν όσους συνωμότησαν για τη συσκότιση και τη συγκάλυψη, παραποίησαν βίντεο, παρενέβησαν σε αυτοψίες, ψευδόρκησαν αποδεδειγμένα, κατασκεύασαν στοιχεία. Η αστυνομική βία, συχνά δολοφονική, δεν θα σταματήσει όσο βασιλεύει η ατιμωρησία.

Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για Κορκονέα-Σαραλιώτη έσπασε την μακρά παράδοση ατιμωρησίας. Και η μετατροπή της κατηγορίας σε άμεσο δόλο, από ενδεχόμενο, αποκατέστησε τους κανόνες της λογικής και το αίσθημα δικαίου.

Η σημερινή εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας.

Εμείς ζητούμε την καταδίκη των υπαιτίων, όπως πρωτοδίκως.

Τίποτε λιγότερο.

Για τον 15χρονο Αλέξανδρο, που δεν έζησε για να μεγαλώσει.

Και για κάθε Αλέξανδρο που έχει δικαίωμα στη ζωή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Κορκονέα: Ο εισαγγελέας Εφετών "είδε" ενδεχόμενο δόλο στο φόνο Γρηγορόπουλου

Επαμ. Κορκονέας: "Στόχευσα ευθεία και προς τα κάτω"

SHARE:

24Media Network