Κόρινθος: Μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου – Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια- Εκκενώνονται δύο χωριά

Κόρινθος: Μεγάλη φωτιά στο Σχίνο Λουτρακίου – Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια- Εκκενώνονται δύο χωριά
Φωτιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά τη νύχτα σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου, πολύ κοντά στο οικιστικό κομμάτι και ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι-Ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο-Εκκενώνονται τα χωριά του Σχίνου και της Αγίας Σωτήρας. Δύσκολη νύχτα.

Σε εξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά εξελίσσεται και μάλιστα σύντομα το μεγάλο πύρινο μέτωπο που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση δίπλα στα πρώτα σπίτια του οικισμού του Σχίνου Λουτρακίου Κορινθίας.

korinthostv.gr


Ήδη με εισήγηση του επικεφαλής της Πυροσβεστικής στο σημείο και με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκκενώνονται τα χωριά του Σχίνου και της Αγίας Σωτήρας. Ταυτόχρονα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην διασταύρωση Αλεποχωρίου και στο ρεύμα προς Σχίνο

Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο ήδη για επέκταση της φωτιάς σε κάποια σπίτια, ωστόσο μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική δεν έχει τέτοια ενημέρωση, καθώς πέρα από τους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους, υπάρχουν πολλά εξοχικά στην περιοχή και μπορεί οι ιδιοκτήτες τους να μην το γνωρίζουν καν. Ως προς αυτό αναμένεται αργότερα να έχει σαφέστερη εικόνα η Πυροσβεστική.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, θεωρείται ως η πρώτη μεγάλη και πλέον επικίνδυνη φωτιά της φετινής αντιπυρικής περιόδου και καταφτάνουν διαρκώς ενισχύσεις από Αττική και από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου ακόμα και από την Αρκαδία, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως περίπου 5 μποφόρ και με νοητή κατεύθυνση του πύρινου μετώπου τα Γεράνια Όρη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το στοίχημα της Πυροσβεστικής είναι τεράστιο, καθώς καλείται όχι μόνο να προστατέψει τις περιουσίες και τους ανθρώπους στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και να αποτρέψει μέσα στην νύχτα και με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να φύγει προς τα Γεράνια με κατεύθυνση μετά προς Αγίους Θεοδώρους και Κινέτα…

Στο σημείο έχουν άμεσα κινητοποιηθεί και επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ, ενώ ενδέχεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι χερσαίες δυνάμεις μέχρι να έρθει το πρωί και να μπορέσουν να επιχειρήσουν αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα