Κοροναϊός: Η περιπετειώδης επιστροφή των Ελλήνων του Diamond Princess

Κοροναϊός: Η περιπετειώδης επιστροφή των Ελλήνων του Diamond Princess
Αποβίβαση από το Diamond Princess AP

Ξεκινά η επιχείρηση επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων από το Diamond Princess που βρίσκεται από τις 3 Φεβρουαρίου σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμα. Έκκληση των Ελλήνων της Ταΐβάν

Ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η επιχείρηση επαναπατρισμού των δυο Ελλήνων που βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στην Ιαπωνία όπου έχουν σημειωθεί κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Σημειώνεται πως ένας άνδρας και μια γυναίκα που συγκαταλέγονταν στους επιβάτες που μολύνθηκαν από τον COVID-19 πάνω στο πλοίο, έχασαν τη ζωή τους.

Οι δύο Έλληνες ήταν προγραμματισμένο να πετάξουν από Τόκιο για Βερολίνο και από εκεί για Ρώμη. Με αεροσκάφος C-27 που θα απογειωθεί από Ελλάδα, αναμένεται να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Η επιστροφή δεν αναμένεται πριν το Σάββατο ενώ θα υποβληθούν σε πολύ αυστηρούς ελέγχους. Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς έχουν συντονιστεί.

“Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς”, τόνισε για το θέμα ο αρμόδιος υπουργός, Β. Κικίλιας.

Σημειώνεται πως ένας άνδρας και μια γυναίκα που συγκαταλέγονταν στους επιβάτες που μολύνθηκαν από τον COVID-19 πάνω στο πλοίο, έχασαν τη ζωή τους. Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας έχει ανεβάσει τον συνολικό αριθμό των νοσούντων στους 634.

Το κρουαζιερόπλοιο, που ανήκει στην Carnival Corp και μετέφερε 3.711 επιβάτες και πλήρωμα, τέθηκε σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα την 3η Φεβρουαρίου, αφού ένας άνδρας ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν το σκάφος πλεύσει προς την Ιαπωνία διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον ιό.

Έκκληση από Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι στην Ταϊβάν

Παράλληλα, έκκληση για βοήθεια απευθύνουν Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ταΐβάν, η οποία είναι αποκλεισμένη. Παράλληλα, δεν υπάρχει ταξιδιωτικό γραφείο στη χώρα, κάτι που θα διευκόλυνε την επιστροφή τους στη χώρα μας. Δέκα Έλληνες της χώρας ζητούν παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου για να μπορέσουν να γυρίσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version