Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

Αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού κατά 15 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Πέμπτης. Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2591 κρούσματα και 140 θάνατοι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 15 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2591.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουμε έναν καταγεγραμμένο θάνατο με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 140.

Από τους θανόντες συμπολίτες μας, 37 ήτοι το 26,4% ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι στην εντατική νοσηλεύονται 38 ασθενείς, 10 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, και το 87% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 74 ασθενείς, έχουν εξέλθει των ΜΕΘ και συνολικά 1374 έχουν αναρρώσει. Ειδικότερα 428 άτομα νοσηλεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο, ενώ 946 άτομα ανάρρωσαν στο σπίτι.

Από το σύνολο των κρουσμάτων το 56% αφορά άνδρες. Επίσης 591 κρούσματα, σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.286 κρούσματα, είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έχουν συνολικά έως σήμερα ελεγχθεί 75170 κλινικά δείγματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Σχετικά με τη στρατηγική του εργαστηριακού ελέγχου, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε ότι ο μοριακός έλεγχος θα γίνεται σε όλα τα περιστατικά που εμφανίζουν οξεία λοίμωξη, προτεραιότητα θα δίνεται σε άτομα που νοσηλεύονται με λοίμωξη, σε ηλικιωμένα άτομα άνω το 65 ετών που έχουν και υποκείμενα νοσήματα, σε άτομα που εργάζονται στον τομέα της υγείας, σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους σε κλειστές δομές (εστίες φιλοξενίας ηλικιωμένων, χώρους μεταναστών, φυλακές, χώρους ψυχικής υγείας κλπ).

 

Επίσης μοριακός έλεγχος θα γίνεται και στο προσωπικό που υπηρετεί σε τομείς πρώτης γραμμής της χώρας και σε άτομα που αποτελούν στενές επαφές.

Όσον αφορά στη διάγνωση με ενεργητική διαδικασία για τα αντισώματα, αυτή θα γίνεται για επιδημιολογικούς σκοπούς και θα υλοποιηθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα. Ο καθηγητής σημείωσε ότι σε πολύ πρόσφατη δημοσίευση από την Κίνα, επιστήμονες ανέπτυξαν μια πολύ καλή τεχνική για 100% εντοπισμό αντισωμάτων μετά από 19 μέρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα