Ξενοδοχεία: Το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα

Ξενοδοχεία: Το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στη νέα κανονικότητα
Ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το άνοιγμα των ξενοδοχείων βρίσκεται στην τελευταία φάση του σχεδίου άρσης των μέτρων. Πότε θα λειτουργήσουν. Ποια ξενοδοχεία αφορά.

Σύμφωνα με το σχέδιο άρσης των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του και μετέπειτα με την εξειδίκευσή του από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, το άνοιγμά των ξενοδοχείων βρίσκεται στην τελευταία φάση του σχεδίου.

Όπως ανέφεραν οι ανακοινώσεις, την 1η Ιουνίου ξεκινά η δραστηριότητα στον τομέα της Εστίασης, πάντα με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί. Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Και τότε θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης.

Για τα ξενοδοχεία ισχύουν οι κανόνες και τα μέτρα προστασίας των καταστημάτων εστίασης, όσον αφορά στις καφετέριες και τα εστιατόριά τους. Δηλαδή, τραπέζια θα υπάρχουν μόνο σε εξωτερκούς χώρους, με ελάχιστη απόσταση των τραπεζιών τα 2 μέτρα και με 4 άτομα σε κάθε τραπέζι.

Μέσα στον Ιούνιο, και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα απελευθερωθεί σταδιακά και η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα. Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές.

Είχε προηγηθεί απόφαση στα μέσα Μαρτίου για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων έως τα τέλη Απριλίου, για τον περιορισμό της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, στο επόμενο διάσημα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις συνολικά για την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας, που θα περιλαμβάνει και το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων, των τουριστικών γραφείων κλπ..

Εντός Ιουνίου θα ανοίξουν τα καταλύμματα διακοπών, αλλά θα υπάρξουν νέες διευκρινίσεις εν καιρώ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα