Άρση περιοριστικών μέτρων: Τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου αρχίζουν στις 11 Μαΐου

Άρση περιοριστικών μέτρων: Τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου αρχίζουν στις 11 Μαΐου
Κλειστό σχολείο στην Αττική λόγω κορονοϊού Eurokinissi

Στις 11 Μαϊου θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές της Γ' Λυκείου. Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες τάξεις Λυκείου και Γυμνασίου, καθώς και με δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Οι μαθητές τις Γ’ Λυκείου θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 11 Μαΐου. Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα της Τρίτης (28/4). Όπως είπε, ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Πιο συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

“Στην Εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο.

Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά.

Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα