Κορονοϊός: Ανεβάζει ταχύτητες για μαζικά τεστ το Υπουργείο Υγείας

Κορονοϊός: Ανεβάζει ταχύτητες για μαζικά τεστ το Υπουργείο Υγείας
Τεστ για κορονοϊό AP

Με απόφαση των Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης προχωρούν οι προσλήψεις για τις 500 κινητές ομάδες που θα ελέγχουν τον πληθυσμό.

Στην πρόσληψη 1100 ατόμων για τη στελέχωση των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του νέου κορονοϊού, προχωρά η Κυβέρνηση σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Οι συγκεκριμένες ομάδες αφορούν στη «δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για κατ’ οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορονοϊού Covid-19».

Η απόφαση προβλέπει τη δημιουργία και λειτουργία πεντακοσίων (500) ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορονοϊού κατ’ οίκον υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθώς και τη μίσθωση έως 500 οχημάτων και προμήθεια καυσίμων για τις μετακινήσεις των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

Επιπλέον, προβλέπεται η προμήθεια εξοπλισμού ατομικής προστασίας για τα μέλη των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού, η προμήθεια και λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και η προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης των συμβάντων των ΚΟΜΥ, Ειδικού Σκοπού.

Ακόμη, στο πλαίσιο της δημιουργίας του δικτύου θα καλυφθεί και η εκπαίδευση 2.000 νέων επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ και 1.000 μελών ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

Συνιστώνται συνολικά 500 ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού ως πρωτοβάθμιες μονάδες παροχής φροντίδων υγείας, οι οποίες εντάσσονται λειτουργικά στον ΕΟΔΥ, με ημερομηνία έναρξης λειτουργίας τους την 8η Απριλίου 2020.

“Οι περιοχές δραστηριοποίησής τους στην Επικράτεια προσδιορίζονται από τον ΕΟΔΥ ως φορέα υλοποίησης σύμφωνα με τη στρατηγική των ελέγχων και με κριτήριο την έμφαση που πρέπει να προσδίδεται σε τοπικούς ελέγχους συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών. Επιμέρους σημεία αυξημένης δραστηριοποίησης εντός της ελληνικής Επικράτειας μπορεί να προσδιορίζονται ειδικότερα από τον ΕΟΔΥ ως φορέα υλοποίησης, σύμφωνα με τη στρατηγική και τα κριτήρια του προηγούμενου εδαφίου, ανάλογα με τις ανάγκες κατά την εξέλιξη της πανδημίας” αναφέρεται στην απόφαση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Προσλήψεις

Η ΚΥΑ προβλέπει την ενίσχυση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση των κλήσεων για τους σκοπούς των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού με υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό 100 νέων στελεχών, το οποίο θα εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό. Κάθε ΚΟΜΥ αποτελείται από κλιμάκιο τουλάχιστον δύο ατόμων: τουλάχιστον έναν νοσηλευτή και έναν οδηγό.

Έτσι, η διαδικασία πρόσληψης του προσωπικού διενεργείται από τον ΕΟΔΥ ως φορέα υλοποίησης. Ειδικότερα:

500 θέσεις ΔΕ νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

500 θέσεις ΔΕ φυσικών προσώπων με δίπλωμα οδήγησης για τη στελέχωση των ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού.

100 θέσεις ΠΕ διοικητικού για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ.

Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διαρκείας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο. Ο ΕΟΔΥ προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη των επιλεγέντων κατά σειρά υποβολής αίτησης, χωρίς να προβλέπεται διαδικασία υποβολής ενστάσεων μέχρι πλήρωσης όλων των θέσεων εργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα