Κορονοϊός: Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
Κατάστημα στη Θεσσαλονίκη EUROKINISSI

Πάνω από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ελέγχθηκαν για παραβάσεις των μέτρων προστασίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Σαρωτικοί οι έλεγχοι που ακολουθούν.

Ένα οριζόντιο πρόγραμμα σαρωτικών ελέγχων, στο σύνολο της επικρατείας, υλοποιεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε στενή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων για την αποτροπή καταστάσεων που θα ευνοούν τη διασπορά του κορονοϊού.

Με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και την ορθή εφαρμογή των μέτρων για τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, την περασμένη Παρασκευή μικτά κλιμάκια ελέγχου από Επιθεωρητές- Ελεγκτές και Αστυνομικούς διενήργησαν, κατά τις βραδινές ώρες, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Πατρέων.

Συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερα από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000 ευρώ για παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο σύνολο της επικράτειας, σε συνεργασία και με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του Σ.ΕΠ.Ε., αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, άρση μέτρων, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network