Κορονοϊός: Διάσπαρτα ανά την Ελλάδα τα 23 νέα κρούσματα – Πού εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: Διάσπαρτα ανά την Ελλάδα τα 23 νέα κρούσματα – Πού εντοπίστηκαν
Αφίξεις επιβατών στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος". Eurokinissi

Ακόμη και στο νησί της Καρπάθου βρέθηκε κρούσμα κορονοϊού, ενώ 8 είναι τα εισερχόμενα από το εξωτερικό. Η γεωγραφία των σημερινών κρουσμάτων.

Αν και ακόμη δεν έχουμε δει τη διάσταση που θα λάβει η επιδημία κορονοϊού από το περαιτέρω άνοιγμα των συνόρων για χιλιάδες τουρίστες, αφού σήμερα δόθηκε το έναυσμα, ήδη μια πρώτη γεύση την είχαμε από τη διασπορά των νέων κρουσμάτων χθες και σήμερα. Συγκεκριμένα, από τα 23 νέα κρούσματα, 1 εντοπίστηκε στη Ροδόπη, 2 στην Καστοριά, 1 στην Αττική, 8 στην Περιφέρεια Ξάνθης, ενώ είχαμε 4 εισαγόμενα από τον Προμαχώνα και 4 με πτήσεις. Επίσης δυο κρούσματα εντοπίστηκαν σε Αλβανούς πολίτες για τους οποίους δεν έχει διευκρινιστεί αν ήρθαν τις τελευταίες μέρες στη χώρα και 1 στην Κάρπαθο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρούσμα της Καρπάθου αφορά σε έναν Ελληνοαμερικανό που μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην ειδική κάψουλα, από την Κάρπαθο, τον τόπο καταγωγής του, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης καθώς εκδήλωσε συμπτώματα.

Ειδικότερα, πληροφορίες, αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 74χρονο, με άσθμα, που έφθασε πριν από λίγες ημέρες στην Κάρπαθο. Το αρχικό τεστ είχε βγει αρνητικό, ενώ νεότερο τεστ στο οποίο υπεβλήθη αφού εκδήλωσε συμπτώματα βγήκε θετικό στον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 23 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας που εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3432, εκ των οποίων το 55% άνδρες αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των 3432 κρουσμάτων, 777 (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1906 (55,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Επίσης 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Οι 4 (44,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα από την αρχή της επιδημίας. Οι 61 (31,8%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 315.982 κλινικά δείγματα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα