Κορονοϊός: Δύο ακόμη νεκροί στην Ελλάδα, ένας 42χρονος και μια 84χρονη

Κορονοϊός: Δύο ακόμη νεκροί στην Ελλάδα, ένας 42χρονος και μια 84χρονη
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Eurokinissi

Κατέληξαν τις τελευταίες 12 ώρες ένας άνδρας στο ΑΧΕΠΑ και μια γυναίκα στον Ευαγγελισμό. Στους 81 ο συνολικός αριθμός των θυμάτων.

Στους 81 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δύο ακόμα άνθρωποι που νοσηλεύονταν λόγω κορονοϊού έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για έναν 42χρονο άνδρα που πέθανε το βράδυ της Δευτέρας στο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλευόταν σε ΜΕΘ, και μια 84χρονη γυναίκα το πρωί της Τρίτης στον Ευαγγελισμό, η οποία νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα 6/4, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 1.755.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης 6 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φτάνει τα 79. Οι 23 (το 29%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη και το 86% είχε κάποιο επικείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 90 ασθενείς (71 άνδρες και 19 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 65 έτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από την εντατική. Επίσης το 71% αυτών πάσχει από υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι από 70 ετών και άνω.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα