Κορονοϊός: Δύο νέα ύποπτα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη - ΑΧΕΠΑ: Πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα
Θεσσαλονίκη - ΑΧΕΠΑ: Πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα MOTIONTEAM

Οι δύο ύποπτοι ασθενείς έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση έξαρσης του κορονοϊού, θα υπάρχουν προβλήματα νοσηλείας.

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού εξετάζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα κρούσμα που έχει μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και ένα στο ΑΧΕΠΑ, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων.

ADVERTISING

Όπως αναφέρει το GRtimes.gr, σύμφωνα με τον Πέτρο Κετεκίδη, εκτελεστικό γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία, ενώ τόνισε πως η πολιτική ηγεσία είναι ενημερωμένη.

Σε περίπτωση που υπάρχει έξαρση του κορονοϊού, ο κ. Κετεκιδης τόνισε πως θα υπάρχουν προβλήματα νοσηλείας των νοσούντων, καθώς στο ΑΧΕΠΑ υπάρχουν μόλις δύο θάλαμοι αρνητικής πίεσης με τρία κρεβάτια για τα κρούσματα κορονοϊού, και δεν αρκούν.

Σημείωσε, δε, ότι οι θάλαμοι βρίσκονται στη παθολογικής κλινικής, πράγμα που δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο για τον νέο κορονοϊό και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστεί η νοσηλεία αυτών των ασθενών.

Πρόσθεσε πως το προσωπικό είναι ενημερωμένο, αλλά δεν επαρκεί.

Για το επιβεβαιωμένο κρούσμα ανέφερε πως η 38χρονη, είχε ταξιδέψει στη Φλωρεντία, για την άφιξη της στο νοσοκομείο υπάρχουν δύο σενάρια ή ότι ήρθε μόνη της ή ότι την έφεραν συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία αναμένεται να περάσουν από εξετάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network