Κορονοϊός: Πρώτο θετικό κρούσμα στη Θεσσαλονίκη. Νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ

Κορονοϊός: Πρώτο θετικό κρούσμα στη Θεσσαλονίκη. Νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ
MotionTeam

Το πρώτο θετικό κρούσμα Κορονοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια 38χρονη γυναίκα, που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα Κορονοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια 38χρονη γυναίκα, που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της. Οι κοντινές επαφές της θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση.

Η γυναίκα δεν έχει κάποια άλλα νοσήματα και δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Το Υπουργείο Υγείας συνιστά ψυχραιμία, καθώς η νόσος παραμένει γενικά ήπια. Συστήνεται η τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής από όλους. Επίσης κρατά χαμηλούς τόνους και φυσικά δεν δίνονται στοιχεία για την ασθενή ούτε γα το που ταξίδεψε ή την ημερομηνία επιστροφής της.

Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληγείσες περιοχές της Βορείου Ιταλίας θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να παραμένουν σπίτι τους και να ειδοποιούν το γιατρό τους ή τον ΕΟΔΥ, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε επίσης ότι νόσος παραμένει μία ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία νόσος. Τόνισε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής από όλους τους συμπολίτες μας, κανόνες οι οποίοι αφορούν στην υγιεινή των χεριών και στην υγιεινή του βήχα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα