Κορονοϊός: 76χρονη από τη Λέσβο με υποκείμενα νοσήματα ο 39ος θάνατος

Κορονοϊός: 76χρονη από τη Λέσβο με υποκείμενα νοσήματα ο 39ος θάνατος
Ασθενοφόρο έξω από νοσοκομείο Eurokinissi

Στη λίστα των νεκρών από κορονοϊό προστέθηκε και μία ηλικιωμένη από τη Λέσβο, η οποία είχε εκδηλώσει πνευμονία και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι έπασχε από Covid-19.

Ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό στη Λέσβο έγινε γνωστός σήμερα το βράδυ.  Πρόκειται για μια 76χρονη γυναίκα που είχε εισαχθεί για νοσηλεία το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 

Η γυναίκα είχε εκδηλώσει πνευμονία ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, πιστοποιήθηκε ότι έπασχε από Covid-19.  Με την ανακοίνωση του θανάτου αυτό ο αριθμός των νεκρών από τον ιό υπολογίζεται πλέον στους 39. 

Ας σημειωθεί ότι η κόρη της 76χρονης η οποία με συμπτώματα γρίπης παραμένει απομονωμένη με το παιδί της στο σπίτι στο χωριό όπου διέμενε με τη μητέρα της, ανήκει στο νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Καλλονής και Πολυχνίτου. 

Σήμερα τα Κέντρα Υγείας παρέμειναν κλειστά και απολυμάνθηκαν. Τόσο από την κόρη της 76χρονης όσο και από το παιδί της έχουν ληφθεί δείγματα, τα δε αποτελέσματα αναμένονται από το Ινστιτούτο Παστέρ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

 

Νωρίτερα σήμερα 29/3 ο καθηγητής κύριος Σωτήρης Τσιόδραςανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 1156. Τα περισσότερα από τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική. 

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης 6 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 38. 

Από το σύνολο των θανόντων οι 29 είναι άνδρες και οι 10 γυναίκες. Η μέση ηλικία των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 71 έτη. Το 92% των θανάτων αφορούν ηλικιωμένους, ήτοι 70 ετών και άνω, ή με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το 58% είχαν κάποιο καρδιαγγειακό νόσημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα