Κορονοϊός: Εντείνεται η ανησυχία των επιστημόνων – Οι “προειδοποιητικές βολές” του Χ. Γώγου

Κορονοϊός: Εντείνεται η ανησυχία των επιστημόνων – Οι “προειδοποιητικές βολές” του Χ. Γώγου
Παραμυθιά Θεσπρωτίας Eurokinissi

Ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος χτύπησε για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα του τουρισμού. "

Πριν από λίγες ημέρες, ο Χαράλαμπος Γώγος είχε αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα, παρά τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, παραμένει μία από τις πιο ευάλωτες χώρες στον κορονοϊό.

Αυτή τη φορά, ο Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών εξέφρασε την ακόμη πιο έντονη ανησυχία του σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας, μετά τα περιστατικά σε Ξάνθη, Θεσπρωτία και στις κλειστές δομές, όπως στις φυλακές.

Ο καθηγητής Ιατρικής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή “Σήμερα”, είπε μεταξύ άλλων πως όλα τα περιστατικά αυξάνουν την ανησυχία μας” και αφού παρέθεσε κάποια στοιχεία όπως τα 1 εκατομμύριο κρούσματα στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας εξήγησε πως ο ιός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα παγκοσμίως.

Εν συνεχεία, αφού τόνισε την τήρηση των αποστάσεων και όλων των μέτρων ασφαλείας που ως τώρα κράτησαν την επιδημία πολύ χαμηλά στη χώρα, στράφηκε στην επόμενη μέρα, αυτή που προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει τους τουρίστες στη χώρα μας: “Οι προειδοποιητικές βολές για την χώρα μας υπάρχουν και είναι ένα μικρό και δυνατό άκουσμα. Ο ιός υπάρχει και σε δομές και σε πόλεις αλλά και σε κοινότητες. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό”.

Στο τέλος μάλιστα, παρατήρησε πως ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ, καθώς θεωρεί -εσφαλμένα- ότι τα μέτρα προστασίας δεν είναι απαραίτητα.

Δείτε όσα είπε ο καθηγητής Ιατρικής:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα