Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκε η ανησυχία του Δερμιτζάκη, διαψεύστηκε η στατιστική ανωμαλία

Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκε η ανησυχία του Δερμιτζάκη, διαψεύστηκε η στατιστική ανωμαλία
Πολίτες με μάσκα (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Μία λιτή ανάρτηση γεμάτη νόημα και ανησυχία για τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων έκανε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης. Είχε ξεκαθαρίσει πως με τέτοια νούμερα δεν τίθεται θέμα συζήτησης άρσης,

Τα 2.186 κρούσματα που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσαν τους φόβους του Μανώλη Δερμιτζάκη, διαψεύδοντας το -καλό- σενάριο της “στατιστικής ανωμαλίας”, όπου είχε αποδώσει νωρίτερα ως ενδεχόμενο τον υψηλό αριθμό της περασμένης Τρίτης.

Ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, είχε εξηγήσει πως ενδεχομένως τα κρούσματα της προηγούμενης ημέρας ίσως ήταν τόσο αυξημένα επειδή τα τεστ έγιναν σε διάστημα μεγαλύτερο των 2-3 ημερών και καταγράφηκαν όλα μαζί, λέγοντας: “Όταν είδα τα χθεσινά νούμερα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με εξέπληξαν, γιατί δεν περίμενα ότι θα πάμε στα 2.200 κρούσματα. Έχω μια ελπίδα, επειδή έγιναν πολύ λίγα τεστ τη Δευτέρα και όταν κάνεις λίγα τεστ έχουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θετικότητας, όταν αφήσεις πολλούς που δεν τους έχεις τεστάρει και τους μεταφέρεις την επόμενη μέρα, μπορεί προσωρινά να αυξηθεί ο αριθμός, γιατί έρχεται ένα επιβαρυμένο τμήμα του πληθυσμού. Είναι μια στατιστική ανωμαλία. Τη Δευτέρα έγιναν 7.000 τεστ, ενώ χθες 30.000”.

Ωστόσο, ο σταθερά υψηλός αριθμός των κρουσμάτων και στις ανακοινώσεις της Τετάρτης επιβεβαίωσαν την ανησυχία του, δείχνοντας πως τελικά δεν πρόκειται περί στατιστικής ανωμαλίας, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Να σημειωθεί, πως ο κ. Δερμιτζάκης είχε τονίσει μεταξύ της τοποθέτησής του πως “Αν παραμείνουμε σταθερά στα 2.000 κρούσματα, δε γίνεται να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς στις γιορτές”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version