Κορονοϊός: Εξιτήριο για την πρώτη μητέρα στην Ελλάδα που γέννησε και ήταν θετική στον ιό

Κορονοϊός: Εξιτήριο για την πρώτη μητέρα στην Ελλάδα που γέννησε και ήταν θετική στον ιό
Μωρό Pixabay

Στο σπίτι της μαζί με το νεογέννητο μωρό της επιστρέφει σήμερα η 24χρονη που γέννησε στο Αττικό και ήταν θετική.

Ένα ακόμη θετικό νέο στο μέτωπο του κορονοϊού έχουμε σήμερα Παρασκευή, καθώς η 24χρονη γυναίκα η οποία ήταν θετική στον ιό και γέννησε πριν λίγες μέρες στο Νοσοκομείο «Αττικόν, μπορεί πλέον να επιστρέψει σπίτι της μαζί με το νεογέννητο αγοράκι της.

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που ήταν θετική στον κορονοϊό και γέννησε φέρνοντας στον κόσμο στις 18 Μαρτίου ένα υγιέστατο αγοράκι. Και οι δύο είναι σε άριστη κατάσταση. 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο η μητέρα μετά από δύο αρνητικά τεστ μπορεί να πάρει εξιτήριο και να πάει σπίτι της μαζί με το μωράκι της, το οποίο και στο πρώτο τεστ που έγινε και τα αποτελέσματα της rt-PCR, ήταν αρνητικά για COVID-19, κάτι που κάνει τους γιατρούς να ελπίζουν ότι η μετάδοση του Covid-19 δεν γίνεται διαπλακουντιακά στη διάρκεια της κύησης. 

Σύμφωνα με το ιστορικό, η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Όταν παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα) ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και της συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικό» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού. 

Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια). Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση. 

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» παραμένει για παρακολούθηση η δεύτερη γυναίκα θετική στον COVID-19 που γέννησε επίσης ένα υγιέστατο αγοράκι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα