Κορονοϊός: H “ασθενής 0 της Αθήνας” και ο φόβος για ντόμινο κρουσμάτων

Κορονοϊός: H “ασθενής 0 της Αθήνας” και ο φόβος για ντόμινο κρουσμάτων
Γυναίκα με μάσκα έξω από νοσοκομείο (Φωτογραφία αρχείου) MotionTeam

Ευρεία ιχνηλάτηση για τις επαφές της εργαζόμενης στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία διαγνώστηκε με τον κορονοϊό και νοσηλεύεται στο Αττικόν. Φίλησε τους συναδέλφους της για τα γενέθλιά της και έστειλε την κόρη της εκδρομή στο Λονδίνο.

Συναγερμό στις Ελληνικές αλλά και τις Βρετανικές υγειονομικές αρχές έχει σημάνει ο εντοπισμός του κρούσματος κοροναϊού στη γυναίκα που επέστρεψε από το Μιλάνο την Κυριακή και η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν.

Είναι ξεκάθαρο ότι και τα δυο από τα τρία κρούσματα που έχουν σημειωθεί, προέρχονται από την Ιταλία γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία για ενδεχόμενο ντόμινο νέων κρουσμάτων και γι’ αυτό υπάρχει ευρεία ιχνηλάτηση των επαφών της.

 Η γυναίκα που διαγνώστηκε την Πέμπτη, δεν έφερε ιδιαίτερα συμπτώματα ασθένειας τη Δευτέρα και την Τρίτη και πήγε κανονικά στην εργασία της όπου είχε επαφές με το προσωπικό της τράπεζας. Η ανησυχία που υπάρχει, έγκειται στο γεγονός ότι τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Νews247.gr, η συγκεκριμένη γυναίκα γιόρταζε τα γενέθλιά της γεγονός που μεταφράζεται σε «επαφές υψηλής επικινδυνότητας» για τη μετάδοση του ιού!

Επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εργασίας της υπήρξαν δύο κλειστές συναντήσεις σε μικρό χώρο με στελέχη. Για τους λόγους αυτούς και η τράπεζα προχώρησε σε εκκένωση του 2ου ορόφου των κεντρικών της γραφείων στο κτίριο της Αμερικής 4 (είναι το κτίριο όπου βρίσκεται και το Attica Stores, Στοά Μηλιώνη), ενώ σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα απολυμανθεί και ο χώρος που καταλαμβάνει η έδρα της Τράπεζας Πειραιώς. Οι δε συνάδελφοί της βρίσκονται σε απομόνωση κατ’ οίκον έχοντας λάβει σαφείς οδηγίες για τη διατήρηση της υγιεινής στους δικούς τους χώρους.

Να επισημανθεί ότι ο ΕΟΔΥ έχει αναφέρει πως γενικά το ενδεχόμενο να έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊο οι συνάδελφοι της γυναίκας δεν είναι υψηλό, όμως στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης καλούνται να ακολουθήσουν το αυστηρό πρωτόκολλο. Την ίδια στιγμή ο σύζυγος της ασθενούς διαπιστώθηκε ότι δεν φέρει το ιό, ενώ εξετάζεται και το ένα από τα δύο της παιδιά το οποίο πηγαίνει στο Κολλέγιο Αθηνών.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο παιδί της γυναίκας, το οποίο είχε επίσης ταξιδέψει στο Μιλάνο μαζί της, παρά το γεγονός ότι εμφάνισε την Τετάρτη το πρωί συμπτώματα, ταξίδεψε μαζί με συμμαθητές του από το κολλέγιο για το Λονδίνο, όπου εξετάζεται για το ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργαζόμενη στην τράπεζα, την Τετάρτη το πρωί εμφάνισε πυρετό, ενώ την προηγούμενη μέρα είχε κάποια ήπια συμπτώματα κρυολογήματος. Μετά από παρότρυνση γιατρού, μετέβη για να εξεταστεί στο Νοσοκομείο Σωτηρία στο οποίο δεν παρέμεινε. Εκεί μετά την πρώτη κλινική εξέταση με την αναφορά των συμπτωμάτων και την λήψη του πρόσφατου ταξιδιωτικού της ιστορικού, οδηγήθηκε σε αίθουσα απομόνωσης προκειμένου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ να ληφθεί δείγμα για να εξεταστεί. Η γυναίκα τελικά με δική της απόφαση δεν παρέμεινε στο νοσοκομείο και έφυγε. Μετέβη χθες το πρωί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία. Δείγμα για εξέταση στάλθηκε στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του πανεπιστημίου Αθηνών όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετική στον ιό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Η εμφάνιση του κρούσματος δημιουργεί σημαντικές υποψίες για τη μετάδοση του νέου κοροναϊού σε άτομα του περιβάλλοντος της γυναίκας και επίσης αν διαγνωστεί και το παιδί που βρίσκεται στο Λονδίνο θα υπάρχει δυναμική στη μετάδοση του ιού σε συμμαθητές του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα