Κορονοϊός: Η απάντηση του Θριάσιου στις καταγγελίες περί νοσηλείας ασθενών με Covid σε κοντέϊνερ

Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίας Θριάσιο
Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίας Θριάσιο ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Με ανακοίνωσή του το Γεν. Νοσοκομείο Ελευσίνας "Θριάσιο" απάντησε στις καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών πως τρεις ασθενείς νοσηλεύτηκαν κατά την τελευταία εφημερία του νοσοκομείου σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Την καταγγελία του προέδρου των εργαζομένων του Θριάσιου νοσοκομείου διέψευσε με δελτίο τύπου η διοίκηση του Γεν. Νοσοκομείου Ελευσίνας, θέλοντας να διευκρινίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορονοϊό, τηρώντας πάντα τους κανόνες και τις διαδικασίες που έχουν τεθεί σε ισχύ από τη Διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Θριάσιου νοσοκομείου κ. Βαρδαβάκη, στην τελευταία εφημερία υπήρξαν τρεις ασθενείς με κορονοϊό οι οποίοι νοσηλευτήκαν σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου, ενώ έξι διασωληνωμένοι ασθενείς non Covid νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ σε απλές κλίνες, διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.

Η απάντηση του νοσοκομείου:

Η νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο Θριάσιο γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών καθώς τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι διαδικασίες που έχει θέσει σε ισχύ η Διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα σημειώνουμε ότι στο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί χώρος εξέτασης περιστατικών θετικών στον κορονοϊό ως επέκταση του χώρου των ΤΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ προκειμένου να εξετάζονται και να αντιμετωπίζονται οι θετικοί στη νόσο ασθενείς με ασφάλεια. Όσοι ασθενείς χρήζουν εισαγωγής, μεταφέρονται στις κλίνες Covid του νοσοκομείου στον τέταρτο όροφο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ με απόλυτη ασφάλεια ένα περιστατικό non-Covid το οποίο είναι δηλωμένο στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Νοσοκομεία
SHARE:

24Media Network