Κορονοϊός: Καταργείται από τις 15 Μαρτίου το PLF για τους επισκέπτες της Ελλάδας

Τουρίστες φτάνουν στην Ελλάδα (φωτό αρχείου)
Τουρίστες φτάνουν στην Ελλάδα (φωτό αρχείου) THANASSIS STAVRAKIS/AP PHOTO

Την κατάργηση της συμπλήρωσης του PLF για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Υιοθετούνται νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επισκέπτες όλων των χωρών για την είσοδό τους στην Ελλάδα καταργείται από την Τρίτη 15 Μαρτίου σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού πιστοποιητικών εμβολιασμού, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Όπερ σημαίνει πως η διαδικασία εισόδου για τους ταξιδιώτες απλοποιείται, μετακυλίοντας την έμφαση στον έλεγχο των κορονοϊού, με φόντο τη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.

ADVERTISING

Παράλληλα, η Επιτροπή εισηγήθηκε και την αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων από 85% σε 100%, από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας - φυσικός αερισμός, χρήση μάσκας - να παραμένουν ως έχουν.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κικίλια:

"Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, καταργείται από τις 15 Μαρτίου 2022 η συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από τους επισκέπτες όλων των χωρών για την είσοδό τους στην Ελλάδα. Η κατάργηση του PLF απλοποιεί τη διαδικασία εισόδου για τους ταξιδιώτες, μετακυλίοντας την έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Επιπλέον, η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια".

Η Επιτροπή εισηγήθηκε και την αύξηση της χωρητικότητας των τουριστικών λεωφορείων από 85% σε 100%, από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022, με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας - φυσικός αερισμός, χρήση μάσκας - να παραμένουν ως έχουν.

Επισημαίνεται ότι στο νέο ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων παραμένει υποχρεωτική για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων η συνεργασία με ιατρό ή δομή υγείας, που ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο της COVID-19, ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

- Η χορήγηση γαντιών μίας χρήσης στο προσωπικό που εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας και στους εργαζόμενους στο χώρο της κουζίνας.

- Η κατάργηση της χρήσης γαντιών μίας χρήσης για τους τουρίστες κατά τη διάρκεια του buffet. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση απολυμαντικού υγρού.

- Η κατάργηση των τραπεζομάντηλων μίας χρήσης.

- Η κατάργηση του καθαρισμού επιφανειών με συσκευή ατμού θερμοκρασίας >70 βαθμών Κελσίου. Αυτό θα γίνεται ως απολύμανση, μόνο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός του δωματίου.

Το νέο ειδικό πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, θα έχει ισχύ από τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Βασίλης Κικίλιας, ΠΑΝΔΗΜΙΑ
SHARE:

24Media Network