Κορονοϊός: Κλειστές οι λαϊκές αγορές σήμερα

Κορονοϊός: Κλειστές οι λαϊκές αγορές σήμερα
Στιγμιότυπο από λαϊκή αγορά Eurokinissi

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας. Στο 50% των παραγωγών οι λαϊκές αγορές από τη Δευτέρα.

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός: “δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι στην καλύτερη περίπτωση πάμε για τρέξιμο ή περίπατο μόνοι μας. Κάποιοι νομίζουν πως είναι ώρα εκδρομής. Δεδομένου ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αττική, καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό. Κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά, η ελληνική πολιτεία γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Επαναλαμβάνω το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι από τη δική μας συμπεριφορά η κυβέρνηση θα κρίνει να θα χρειαστούν πιο αυστηρά μέτρα”.


Παράλληλα όπως ανακοίνωσε:

-Από σήμερα, Σάββατο επιτρέπεται η μετακίνηση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων. Απαραίτητη η επίδειξη αντιγράφου που μπορεί να κατεβάσει κάποιος από το TAXIS.

-Απαγορεύεται ο απόπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Το Λιμενικό θα φροντίσει για την εφαρμογή του μέτρου.

-Σήμερα, Σάββατο, κλειστές θα παραμείνουν οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα μειώνονται κατά 50% οι παραγωγοί.

-Στα σούπερ μάρκετ, θα μπορεί να μπαίνει ένας πελάτης ανά δεκαπέντε τετραγωνικά μέτρα, αντί για δέκα.

“Είναι σημαντικό ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον ιό, είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας, είναι πραγματική μάχη”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα