Κορονοϊος: Λήξη συναγερμού για τον κρατούμενο στον Κορυδαλλό

Κορονοϊος: Λήξη συναγερμού για τον κρατούμενο στον Κορυδαλλό
Φυλακή (φωτογραφία αρχείου) shutterstock

Αρνητικά ήταν τα δύο τεστ για τον ιό στα οποία υπεβλήθη ο Λίβυος κρατούμενος

Αρνητικός τελικά στον κορονοϊό Covid-19 είναι ο 33χρονος Λίβυος κρατούμενος του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τόσο της δεύτερης, όσο και της τρίτης εξέτασης δείγματος για την ανίχνευση του ιού, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Σημειώνεται ότι χθες, η εξέταση του πρώτου δείγματος στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών, ήταν θετική και για το λόγο αυτό ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για περαιτέρω εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόσθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι σύμφωνα με τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. (καραντίνα κρατουμένων και προσωπικού, απολυμάνσεις, λήψη δειγμάτων για εξέταση κλπ.).

Μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, «με τον στρατηγικό μας σχεδιασμό στον τομέα της ενίσχυσης του επιπέδου της υγείας στα Καταστήματα Κράτησης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, τόσο κατά την περίοδο της καραντίνας, όσο και κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, ελήφθησαν έγκαιρα, συντονισμένα και αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα προς τον σκοπό της αποφυγής επιβεβαιωμένου κρούσματος εντός των Φυλακών».

Σε συνέχεια ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, σχετικά με αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης για τον κορωνοϊό Covid-19 σε αλλοδαπό κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι, ανακοινώνεται ότι ελήφθησαν από αρμόδιο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ., εντός του ανωτέρω Καταστήματος Κράτησης και εξετάστηκαν συνολικά 198 δείγματα ανίχνευσης κορονοϊού από σχετιζόμενα με το περιστατικό άτομα (κρατούμενοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι), τα αποτελέσματα των οποίων είναι όλα αρνητικά.

Η ετοιμότητα και η αμεσότητα ανταπόκρισης στη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού καταδεικνύουν για άλλη μία φορά το υψηλό επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα