Κορονοϊός: Νέα “εστία” στην Καστοριά – Η γεωγραφία των κρουσμάτων

Κορονοϊός: Νέα “εστία” στην Καστοριά – Η γεωγραφία των κρουσμάτων
Θερμομέτρηση MotionTeam

Δέκα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε εισερχόμενους στη χώρα πολίτες. Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές. Η γεωγραφική ανάλυση των νέων κρουσμάτων και ο προβληματισμός.

Από ταξιδιώτες προς την Ελλάδα προέρχονται σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής. Την ίδια στιγμή 4 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Καστοριά, και συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί εκεί 5 νέα περιστατικά του ιού τις τελευταίες 2 μέρες. Το γεγονός αυτό δείχνει να δημιουργείται εκ νέου μια εστία στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στην Ελλάδα είναι 22. Ειδικότερα σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Κομοτηνή βρέθηκε από 1 κρούσμα, 2 εντοπίστηκαν στην Αττική, 3 στην Παραμυθιά, 4 νέα στην Καστοριά και 10 ήταν “εισαγόμενα” εκ των οποίων 3 είναι από τον Προμαχώνα και τα άλλα από πτήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3343 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, το τελευταίο 24ωρο, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72.7% άνδρες), 2 περισσότεροι απο χθες που αφορουν σε δυο ασθενείς στην Πέλλα.

Από το σύνολο των 3343 κρουσμάτων, 745 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1861 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα