Κορονοϊός: Νέα μέτρα, αν συνεχίσουμε να είμαστε χαλαροί

Κορονοϊός: Νέα μέτρα, αν συνεχίσουμε να είμαστε χαλαροί
Πολίτες με μάσκες στην Ερμού AP

Μεγάλη ανησυχία των λοιμωξιολόγων για τη χαλάρωση των πολιτών και τη διασπορά του κορονοϊού. Τον "κίνδυνο να ξεφύγουν τα πράγματα γρήγορα" επισήμανε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Για πιθανότητα εκ νέου κλιμάκωσης των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, έκανε λόγο ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι αυτό θα σσυμβεί αν συνεχιστεί η ανοδική τάση των κρουσμάτων.

“Είμαστε σε φάση που τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα”, είπε ο κ. Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη. 

Όπως είπε ο κ. Γώγος, οι ειδικοί ανησυχούν για τη χαλάρωση και τη διασπορά του ιού, αλλά και για το γεγονός ότι ο δείκτης R έχει ανέβει πλέον στο 1. Ο κ. Τσιόδρας εντόπισε το βασικό πρόβλημα στους ασυμπτωματικούς φορείς του ιού, ενώ αναφερόμενος στους νέους, που δεν τηρούν τα μέτρα είπε ότι “η περίοδος αυτή είναι η περίοδος των νέων. Είναι δεδομένο ότι κυρίως οι νέοι μεταδίδουν τον κορονοϊο και γι’αυτό πρέπει να βρούμε έναν αποτελεσματικότερο τρόπο επικοινωνίας μαζί τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα