Κορονοϊος-Καστοριά: Προβληματισμός από νεογέννητο, θετικό στον ιό

Μωρό.

Θετικό βρέθηκε βρέφος μίας βδομάδας το οποίο γεννήθηκε στο Νοσοκομείο των Γρεβενών.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι μωρό από την Καστοριά που γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών πριν από μία εβδομάδα, βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων το μωράκι είναι καλά στην υγεία του, ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν πως δε νόσησε στο νοσοκομείο των Γρεβενών, αλλά όταν εξήλθε από αυτό και μετέβη, με τη μητέρα του, στο σπίτι της οικογένειας, στην Καστοριά.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν νοσεί και η μητέρα του μωρού.

ADVERTISING

Να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο των Γρεβενών κατευθύνονται για να γεννήσουν εγκυμονούσες από την Καστοριά, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης με τον κορονοϊό στην εκεί πόλη, κάτι που προκαλεί προβληματισμό στους φορείς και στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο έχουν ληφθεί και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, που παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στο “μέτωπο” του κορονοϊου στην περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σημειώνει ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, η μετάδοση του ιού σε μικρά παιδιά, δεν προκαλεί ανησυχία καθώς περνούν την νόσο με ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και άλλα μωρά, πολύ λίγα βέβαια, θετικά στον ιό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network