Ξάνθη: Θετικό μωρό ενός έτους σε οικισμό ρομά – Εκτάκτως στην περιοχή ο Χαρδαλιάς

Ξάνθη: Θετικό μωρό ενός έτους σε οικισμό ρομά – Εκτάκτως στην περιοχή ο Χαρδαλιάς
Οικισμός Ρομά. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Το παιδάκι, που αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Από την ιχνηλάτιση των στενών επαφών προκύπτει ότι όλες αφορούν τον συγκεκριμένο οικισμό.

Θετικό στον κορονοϊό διαπιστώθηκε ένα παιδί μόλις 15 μηνών στην Ξάνθη σε οικισμό Ρομά, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το μωρό, το οποίο φέρεται να αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Στο Δροσερό Ξάνθης μετέβη με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Από την ιχνηλάτιση των στενών επαφών προκύπτει ότι όλες αφορούν τον παραπάνω οικισμό Ρομά.

Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την διαχείριση του περιστατικού σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για το περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το νεότερο κρούσματα κορονοϊού που καταγράφεται στην περιοχή την ίδια στιγμή που εντοπίστηκαν 3 κρούσματα Covid-19 σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείο της Ξάνθης. Οι κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς, ωστόσο η εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή φαίνεται πως συνεχίζει να προκαλεί έντονο προβληματισμό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες λόγω των κρουσμάτων στο νοσοκομείο Ξάνθης έχει επίσης σημάνει συναγερμός καθώς λόγω των κρουσμάτων πολλοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο υπάρχει το ενδεχόμενο να τεθούν σε καραντίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα