Κορονοϊός: Όχι σε νέα μέτρα, αλλά εξειδίκευση των υπαρχόντων λένε οι εμπειρογνώμονες

Κορονοϊός: Όχι σε νέα μέτρα, αλλά εξειδίκευση των υπαρχόντων λένε οι εμπειρογνώμονες
Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, εν μέσω πανδημίας INTIME

Δεν αποκλείεται να δούμε και νέα χρώματα στον επιδημιολογικό χάρτη χωρίς όμως αυτό να σημαίνει περιορισμούς. Εξετάζεται η αύξηση των rapid test για κάποιους επαγγελματίες.

Την εξειδίκευση των μέτρων που ισχύουν ήδη συζήτησε σήμερα η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που τελείωσε πριν λίγο, όπως είχε σημειώσει προχθές ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα στο τραπέζι έπεσε και η ιδέα για τη δημιουργία και νέων επιπέδων κινδύνου για περιοχές, δηλαδή για νέους “χρωματισμούς” στον επιδημιολογικό χάρτη του κορονοϊου, χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται νέα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν κάποια πρωτόκολλα για την εφαρμογή των μέτρων, δηλαδή την κωδικοποίηση των μέτρων όπως είχε ζητηθεί από την Κυβέρνηση. Θα πρέπει να γίνει απλοποίηση των όσων προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει ήδη εκδοθεί.

Αναμένεται επίσης επέκταση του τεστ από μία σε δύο φορές την εβδομάδα σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων όπως των ατόμων που δουλεύουν σε παιδικούς σταθμούς, παιδότοπους κ.α.

Επίσης δεν αναμένονται νέα μέτρα, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν κι αλλά χρώματα στον επιδημιολογικό χάρτη χωρις όμως να συνεπάγονται μέτρα, όπως είπαμε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός είχε αναφέρει πως «Δεν υπάρχει συζήτηση για “μωβ περιοχές”, τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργείου. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει εισήγηση από τους ειδικούς αλλά δεν θα αλλάξουμε το μοντέλο που ανακοινώσαμε πριν 10 ημέρες. Αυτό που συζητείται είναι η απλοποίηση των μέτρων, κατά βάση να επιστρέψουν όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονικότητα οι αμιγείς χώροι και να είναι κοινά τα χαρακτηριστικά για τους μεικτούς χώρους».

Είχε πει μάλιστα “πως η συζήτηση γίνεται για τα μέτρα στους μεικτούς χώρους ώστε ο κάθε πολίτης να ξέρει τι ισχύει για κομμωτήρια, σούπερ μάρκετ κτλ. έτσι ώστε να είναι εύκολα υλοποιήσιμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα