Κορονοϊός: Οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν – Μεγάλη η έξοδος παρά τις εκκλήσεις “Μένουμε σπίτι”

Κορονοϊός: Οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν – Μεγάλη η έξοδος παρά τις εκκλήσεις “Μένουμε σπίτι”
Κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Μεγάλη ήταν η έξοδος των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία από τους σταθμούς διοδίων.

Τι και αν το σλόγκαν “Μένουμε σπίτι” έχει μπει σε κάθε ελληνικό σπίτι κατ’ επανάληψη. Τι και αν ο Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησε πολλάκις στους συμπολίτες μας να μην μετακινηθούν. Το ίδιο έχει τονίσει σε τρία διαγγέλματά του και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Χαρδαλιάς, αλλά και σύσσωμη η ιατρική κοινότητα.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η έξοδος των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία από τους σταθμούς διοδίων. Αυτό σημαίνει πως αρκετοί αψήφησαν τις εκκλήσεις “να μείνουμε σπίτι” λόγω κορονοϊού και ξεχύθηκαν στα χωριά τους.

Από τα διόδια της Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Κόρινθο πέρασαν μέχρι χθες (20/3) τις 15:00 που άρχισαν οι προειδοποιήσεις, 7.778 αυτοκίνητα ενώ την Παρασκευή, 13 Μαρτίου, είχαν περάσει 22.6012 αυτοκίνητα.

Αντίστοιχα, από τα διόδια Αφιδνών με κατεύθυνση προς Λαμία πέρασαν 10.938 αυτοκίνητα από 25.788 που είχαν περάσει Παρασκευή 13 του μηνός, ενώ από τα διόδια των Μαλγάρων-Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση την Αθήνα πέρασαν 5.274 οχήματα από 14.160 την προηγούμενη Παρασκευή.

Ναι μεν μειωμένη η κίνηση σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, αλλά και πάλι τα νούμερα είναι υψηλά. Θα έπρεπε κανονικά να είναι μηδενικά, όμως αρκετοί είναι αυτοί που αποφάσισαν να μην μείνουν σπίτι και να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα