Κορονοϊός: Ομαλή η κατάσταση στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Κορονοϊός: Ομαλή η κατάσταση στη Νέα Σμύρνη Λάρισας
EUROKINISSI

Ομαλή χαρακτηρίζεται την Κυριακή η κατάσταση στην Νέα Σμύρνη της Λάρισας, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα από την Πέμπτη το βράδυ λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού σε μέρος της συνοικίας.

 Ευχάριστα είναι τα νέα που φτάνουν από τη Νέα Σμύρνη της Λάρισας, την περιοχή της Θεσσαλίας που έχει μπει σε καραντίνα από την Πέμπτη λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού που εμφανίστηκε σε μέρος της συνοικίας, με την κατάσταση να παρουσιάζεται ως ομαλή.

Η κίνηση είναι περιορισμένη και ειδικά στο τμήμα που βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ ισχυρές παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Από το Σάββατο μάλιστα και μέχρι και τη λήξη της καραντίνας, βρίσκονται σε λειτουργία τα κέντρα τροφοδοσίας για την διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης σε τρόφιμα, με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων, όπως έχει ήδη αποφασιστεί.

Επίσης έχει τεθεί σε λειτουργία ένα Κέντρο Πληροφόρησης των πολιτών εντός της καραντίνας αλλά και ένα τηλεφωνικό κέντρο, ώστε οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν για κάθε πληροφορία σχετική με τους κανόνες λειτουργίας της καραντίνας.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν και ενημερωτικά φυλλάδια όπου θα ενημερώνουν τους πολίτες για τα μέτρα που έχουν παρθεί, ενώ θα παρέχονται και όσες πληροφορίες χρειάζονται για την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Παράλληλα συνεχίζονται οι συσκέψεις στους αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων ώστε να υπάρξει επανασχεδιασμός των αρμοδιοτήτων, ενώ αναμένεται να εμπλακούν στον υποστηρικτικό σχεδιασμό και εθελοντικές οργανώσεις και άλλοι φορείς.

Τέλος σημαντικό ρόλο αναλαμβάνουν και οι διαμεσολαβητές, όπου θα ενημερώνουν τον πληθυσμό της συνοικίας για ό,τι συμβαίνει με την πανδημία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Νίκος Χαρδαλιάς
SHARE: