Κορονοϊός: Παραληρηματικό κήρυγμα ιερέα-αρνητή του ιού στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Παραληρηματικό κήρυγμα ιερέα-αρνητή του ιού στη Θεσσαλονίκη

Ιερέας στο κυριακάτικο κήρυγμα στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης θύμησε Μεσαίωνα, μιλώντας για έναν Θεό-τιμωρό που έστειλε τον σεισμό στην Σάμο, ενώ επιδόθηκε σε ρεσιτάλ συνωμοσιολογίας αναφορικά με τον ιό.

Την στιγμή που έχουν ήδη πεθάνει από COVID-19 περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως, ο πατέρας Αντώνιος στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ συνωμοσιολογίας και αντιεπιστημονικού λόγου χαρακτηρίζοντας τον νέο κορονοϊό “διαβολοϊό” και την ορθόδοξη πίστη “διωκόμενη” λόγω των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

“Πολύ σωστά ένας πατέρας από το Άγιον Όρος είπε αυτές τις ημέρες: πρώτη φορά ακούστηκε ένας ιός να μην αφήνει τον επιτάφιο να βγει, να διώχνει τον κόσμο από την Εκκλησία. Τι σόι ιός είναι αυτός;” αναρωτήθηκε ο πάτερ Αντώνιος, ενώ στην συνέχεια επικαλέστηκε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας αλλά και fake news. Για παράδειγμα, επανέφερε το αφήγημα πως βάση με “μαρτυρίες” πολλών πιστών, πληρώθηκαν για να δηλώσουν πως οι συγγενείς τους πέθαναν από κορονοϊό.

Επιπλέον, άφησε να εννοηθεί πως τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους στη Σάμο είναι μία “άνωθεν θεϊκή παρέμβαση” τιμωρίας των ασεβών.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια του 20λεπτου παραληρήματός του τάχθηκε κατά των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού και κατά του μελλοντικού εμβολίου.

Ακόμα και αν αυτά τα αντιεπιστημονικά λόγια για άρνηση επικινδυνότητας του ιού και Θεό -τιμωρό θυμίζουν Μεσαίωνα, δυστυχώς, αποτελούν κοινό τόπο για αρκετούς εκπροσώπους της Εκκλησίας στην χώρα.

Στην Θεσσαλονίκη, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τις επόμενες 14 ημέρες, λόγω του τοπικού lockdown που ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα