Κορονοϊός: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλία Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλία Θεσσαλονίκης
MOTIONTEAM

Υπομονή για την έναρξη της διαδικασίας σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων συνέστησε σε όλους ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στην παραλία Θεσσαλονίκης λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην αποφασιστικότητα και την μοναδική πειθαρχία που έδειξαν στην συντριπτική τους πλειονότητα οι πολίτες στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορoνοϊό, αναφέρθηκε αναλυτικότερα σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

ADVERTISING

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ήταν λίγοι οι παραβάτες και τόνισε ότι τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ στο ακέραιο, έως τις 27 Απριλίου. Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να γίνουν λάθη τώρα και παρότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για άρση των μέτρων, δεν είναι ακόμα καιρός για κάτι τέτοιο, χρειάζεται υπομονή και όταν θα αποφασιστεί αυτό, ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών, θα γίνει σταδιακά, βήμα-βήμα και προσεκτικά. Τα δεδομένα που συγκεντρώνονται καθημερινά είναι αυτά που θα δείξουν τι, πώς και πότε θα γίνει αυτό.

Αναφορικά με τα επιχειρησιακά ζητήματα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως σήμερα βρέθηκαν με τον καθηγητή κ. Τσιόδρα στο Κρανίδι, μετά το κρούσμα της εγκύου μετανάστριας που προέκυψε. «Μας απασχολεί το ζήτημα που έχει προκύψει στην δομή, περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα των ελέγχων έτσι ώστε ανάλογα με το αποτέλεσμα και με βάση τα πρωτόκολλα μας και σε συνεννόηση με την Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή της περιοχής να προχωρήσουμε στα απαραίτητα μέτρα εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

Πρόσθετα, αναφορικά με τους ελέγχους που συνεχίζονται για τις πτήσεις που έρχονται στην χώρα μας, τις προηγούμενες τέσσερις μέρες έφτασαν στη χώρα μας 10 πτήσεις, 8 τακτικές και 2 πτήσεις επαναπατρισμού, οι οποίες είχαν συνολικά 643 επιβάτες και όλοι τους υποβλήθηκαν σε τεστ, σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται.

Από το σύνολο των τεστ, τρεις μόνο βρέθηκαν θετικοί ενώ οι επιβάτες των οποίων τα τεστ ήταν αρνητικά μπορούν να ολοκληρώσουν το 14ημερο αυτοαποκλεισμό τους στα σπίτια τους όπου και ελέγχονται καθημερινά.

Σχετικά με τους πολίτες άλλων χωρών που επέβαιναν στο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η καραντίνα τους ολοκληρώθηκε και έχει ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού τους. Ήδη το Μεγάλο Σάββατο 160 πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας αναχώρησαν οδικώς και έφτασαν στη γείτονα χώρα, ενώ αύριο αναχωρούν οδικώς για Οδησσό οι Ουκρανοί, Μολδαβοί και Βούλγαροι πολίτες και έχει ήδη εξασφαλιστεί η διέλευση τους από την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Παράλληλα, γίνονται ενέργειες ώστε αύριο να επαναπατριστούν και οι 76 Ινδονήσιοι επιβαίνοντες στο πλοίο.

Πρόσθετα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τόνισε ότι προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27 Απριλίου και με ελαφρά τροποποίηση των ωρών κίνησης. Πιο συγκεκριμένα, ο περιορισμός κίνησης ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και το Σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για άσκοπες μετακινήσεις

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από τις 6 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 35 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας.

Συγκεκριμένα,18 στην Αττική, 8 στην Κρήτη, 3 στην Κεντρική Μακεδονία, 2 στην Ήπειρο, 2 στη Δυτική Μακεδονία, ένας στη Δυτική Ελλάδα και ένας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 27 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 870 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 542 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Πρόσθετα, σημειώθηκαν 129 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ. Συγκεκριμένα, 78 στην Αττική, 10 στα Ιόνια Νησιά, 7 στη Θεσσαλονίκη, 7 στην Πελοπόννησο, 6 στην Κρήτη, 5 στο Νότιο Αιγαίο, 4 στη Θεσσαλία, 4 στην Ήπειρο, 3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2 στη Στερεά Ελλάδα, ένας στη Δυτική Ελλάδα, ένας στο Βόρειο Αιγαίο και ένας στην Κεντρική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 46.549 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Νίκος Χαρδαλιάς

24Media Network