Κορονοϊός: Ποιους ταξιδιώτες θα δέχεται η Ελλάδα και ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα

Κορονοϊός: Ποιους ταξιδιώτες θα δέχεται η Ελλάδα και ποιοι θα μπαίνουν σε καραντίνα
Τουρίστες στο Αεροδρόμιο "Ελευθέριο Βενιζέλος" Petros Giannakouris / Associated Press

Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα δέχεται τουρίστες ανάλογα με την χώρα προέλευσης φέρεται να εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Αλλαγές στις υποχρεώσεις των τουριστών και ταξιδιωτών που έρχονται στην Ελλάδα φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό.

Έτσι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα από “πράσινες” με βάση την κατάταξη του ECDC χώρες, η εισήγηση προβλέπει rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών.

Από τις “πορτοκαλί” χώρες, θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι πολίτες με έλεγχο PCR 72 ωρών, ενώ από τις “κόκκινες” μόνο εμβολιασμένοι, με PCR 72 ετών, υποχρέωση 7ήμερης καραντίνας και επανέλεγχο στο τέλος της καραντίνας, πριν τους επιτραπεί η κυκλοφορία στην χώρα.

Τα παραπάνω, όπως αναφέρεται, αποτελούν την εισήγηση της επιτροπής η οποία μένει να φανεί αν θα γίνει δεκτή. Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα