Κορονοϊός: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού οι φυλακές της χώρας

Κορονοϊός: Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού οι φυλακές της χώρας
Φωτογραφία αρχείου. Eurokinissi

Σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί χώρος απομόνωσης χωρητικότητας 10-20 ατόμων στον οποίο θα κρατηθούν καταρχήν όσοι και αν νοσήσουν

Στους Διευθυντές των Σωφρονιστικών Καταστημάτων ολόκληρης της χώρας, παρουσίασε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, το Πρωτόκολλο ενεργειών πρόληψης και διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων-ασθενών Κορονοϊού στις Φυλακές.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συμμετείχαν οι Διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης, Αρχιφύλακες, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και των Εξωτερικών Φρουρών, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Λάμπρος Παπαδόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι από τη Διεύθυνση Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ.

Με το σχέδιο τίθεται σε ετοιμότητα πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων κάθε σωφρονιστικό κατάστημα. Πιο αναλυτικά, σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί χώρος απομόνωσης χωρητικότητας 10-20 ατόμων στον οποίο θα κρατηθούν καταρχήν όσοι νοσήσουν.

Όσα κρούσματα, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν στα Καταστήματα Κράτησης, θα αντιμετωπίζονται σε ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί σε πτέρυγα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, τις επόμενες μέρες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς και εθελοντές νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού θα εκπαιδευτούν από τον ΕΟΔΥ, ώστε να μπορούν να εξετάζουν τους νεοαφιχθέντες κρατούμενους. Όλα τα καταστήματα θα εφοδιασθούν με αναγκαίες ποσότητες σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά.

Αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης θα ισχύσουν και για την προστασία των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα