Κορονοϊός: Στα 215 εκτιμώνται τα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα

Νοσηλεύτριες στο Αττικόν
Νοσηλεύτριες στο Αττικόν NEWS 24/7

Μόλις 35 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Οι 14 εξ αυτών σε κλίνες ΜΕΘ.

Ραγδαία αποκλιμάκωση έχει εμφανίσει η επιδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, και αν δεν υπήρχε η αναζωπύρωση στις τοπικές κοινωνίες της Θράκης, τα ενεργά κρούσματα θα ήταν ιδιαίτερα χαμηλά. Με βάση της ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, επί της ουσίας ενεργά κρούσματα αποτελούν οι περιπτώσεις που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες 14 ημέρες, αφαιρώντας από αυτές κάποιους συμπολίτες μας οι οποίοι αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα υγείας και κατέληξαν. Συνολικά λοιπόν εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή ενεργά είναι περίπου 215 κρούσματα, τα περισσότερα εκ των οποίων εντοπίστηκαν στην περιοχή της Θράκης, όπου και λήφθηκαν σημαντικά μέτρα.

Από την αρχή της πανδημίας όπως γνωρίζουμε με βάση την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα 3.148 κρούσματα. Από αυτά 1.154 ήτοι το 31,5% νοσηλεύτηκαν. Μέχρι χθες το βράδυ μόνο 35 άτομα νοσηλεύονταν εκ των οποίων 14 σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και 21 σε κλίνες Covid-19.

Στα 934 άτομα έχουν υπολογιστεί τα άτομα που έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό 187 συμπολίτες μας δεν τα έχουν καταφέρει.

Από τα υπόλοιπα συνολικά κρούσματα, ήτοι 1.994 η μεγάλη πλειονότητα αυτών έχουν αναρρώσει κατ' οίκον. Ως ενεργά κρούσματα μπορούν να θεωρηθούν τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων 14 ημερών, όσο δηλαδή θεωρείται και επίσημα το μέσο διάστημα από τον εντοπισμό ενός κρούσματος μέχρι την αναγνώρισή τους ως άτομο που έχει πλέον αναρρώσει και βασικά ότι δεν είναι μεταδοτικό. Από αυτά αφαιρούνται 3 θάνατοι από πρόσφατα κρούσματα στην Ξάνθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία επίσημα στοιχεία σχετικά με τα άτομα που έχουν αναρρώσει ήταν στις 3 Μαΐου από τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά, όπου τότε είχαμε 2.626 κρούσματα. Από αυτά 1.040 ήταν εκείνη τη στιγμή ενεργά, 330 νοσηλεύονταν, 710 ανάρρωναν κατ΄ οίκον, ενώ 1.586 ήταν μη ενεργά κρούσματα. Επίσης ήδη τότε 945 είχαν ήδη αναρρώσει κατ΄ οίκον.

Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω μετρήσεων δείχνει ότι σήμερα τα ενεργά ήτοι μεταδοτικά κρούσματα δεν είναι πάνω από 215. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά αποδίδονται σε ελεγχόμενες μεταδόσεις, δηλαδή προέρχονται από ταξιδιώτες από το εξωτερικό αλλά και από την περιοχή της Θράκης και άρα περιορίζεται ο κίνδυνος μετάδοσης.

Όπως έχουμε παρατηρήσει η αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα έχει αλλοιώσει κάπως την επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, ειδικά μετά από αρκετές μέρες ανακοίνωσης διψήφιου αριθμού κρουσμάτων. Όμως το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει αύξηση των νοσηλειών, όπως και των θανάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network