Κορονοϊος: Συναγερμός σε γηροκομείο των Σερρών

Κορονοϊος: Συναγερμός σε γηροκομείο των Σερρών
Γηροκομείο σε lockdown (αρχείου) AP

Σε μία ακόμη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων εισέβαλε ο ιός, προσβάλοντας 7 φιλοξενούμενους και 6 άτομα από το προσωπικό.

Αυξάνεται η ανησυχία για την εξάπλωση της επιδημίας κορονοϊού στις Σέρρες καθώς χθες βράδυ διαπιστώθηκαν μετά από ελέγχους κλιμάκιου του ΕΟΔΥ, 13 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων Κωστοπούλειος Στέγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν να νοσούν από κορονοϊό 7 ηλικιωμένοι από τους περίπου 100 που φιλοξενούνται εκεί καθώς και 6 από τα 30 άτομα του προσωπικού. Οι 4 από τους ηλικιωμένους λόγω υποκείμενων νοσημάτων αλλά και συμπτωμάτων μεταφέρθηκαν ήδη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ενώ μέσα στην ημέρα θα αποφασιστεί αν θα μεταφερθούν και οι άλλοι 3.

Ο ΕΟΔΥ έχει ελέγξει όλο το προσωπικό στη δομή φιλοξενίας η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα, ενώ με βάση το πρωτόκολλο μετά από 3 ημέρες θα υπάρξει επαναληπτικός έλεγχος. Να υπενθυμίσουμε ότι πάνω από 6 γηροκομεία έχουν πληγεί από τον ιό κατά το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη χώρα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση στο νομό Σερρών ο οποίος έχει παρουσιάσει δραματική άνοδο κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και βρίσκεται υπό την αυστηρή εποπτεία των υγειονομικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάσταση στις Σέρρες κατά την έναρξη της σύσκεψης για την έξαρση της πανδημίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά.

Ο κ. Τζιτζικώστας, στην έναρξη της ευρείας σύσκεψης φορέων που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην αντιπεριφέρεια Σερρών παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, τόνισε ότι το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού εστιάζεται κατά 90% στο δήμο Σερρών.

Η αύξηση των κρουσμάτων», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο «επίπεδο 4».

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, «από τα συνεχή μέτρα που εφαρμόζονται, όμως μέχρι να υπάρξει εμβόλιο ή ικανή φαρμακευτική αγωγή απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας γιατί μόνο έτσι θα μειώσουμε την έξαρση της πανδημίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version