Κορονοϊός: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με 1658 επιβαίνοντες – Άλλαξε πορεία και κατευθύνεται προς Πειραιά

Κορονοϊός: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο με 1658 επιβαίνοντες – Άλλαξε πορεία και κατευθύνεται προς Πειραιά
Mein Shiff 6 Shutterstock

Δώδεκα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο με 1658 επιβαίνοντες, ανοιχτά της Μήλου. Κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται, ελήφθησαν 150 δείγματα, με τα 12 να βγαίνουν θετικά στον SARS Cov 2. Πρόκειται για μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου, που μεταφέρει 992 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Shiff 6. cretalive.gr

Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες όταν εμφανιστεί ένα κρούσμα υπάρχουν καμπίνες ειδικά κατασκευασμένες με δικό τους εξαερισμό προκειμένου να μην μπορούν να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα μέρη του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στην covid-19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα, από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία για την επιβίβαση των επιβατών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα, δηλαδή όλοι είχαν τεστ pcr αρνητικό για 72 ώρες, ενώ κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Το πλοίο αρχικά επρόκειτο να επιστρέψει από τη Μήλο όπου βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, απ όπου είχε αποπλεύσει, στη συνέχεια όμως αποφασίστηκε να κατευθυνθεί προς Πειραιά

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα