Κορονοϊός: Συναγερμός στο σχολείο του γιου της 38χρονης – Κλείνει 14 μέρες

Κορονοϊός: Συναγερμός στο σχολείο του γιου της 38χρονης – Κλείνει 14 μέρες
Συναγερμός στο σχολείο του γιου της 38χρονης - Κλείνει 14 μέρες MotionTeam

Αυξημένα μέτρα πρόληψης μετά την εμφάνιση του κρούσματος κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Απολύμανση των χώρων του 105ου δημοτικού σχολείου , όπου φοιτά ο γιος της 38χρονης που νοσεί κι αυτός.

Το μεσημέρι της Πέμπτης επιβεβαιώθηκε πως ο γιος της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη είναι κι εκείνος φορέας του κορονοϊού. Το παιδί νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ σε καλή κατάσταση, όπου νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα, σε απομόνωση και η μητέρα του.

Ο γιος της ασθενούς φοιτά στο 105 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης το οποίο παρέμενε σήμερα κλειστό για προληπτικούς λόγους και απολυμαίνεται από τις Αρχές.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ 105ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ MotionTeam

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, το ανήλικο παιδί πήγε στο σχολείο τη Δευτέρα ενώ την Τρίτη είχε πάει εκδρομή. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν υπήρξε υψηλού κινδύνου επαφή του παιδιού, όμως γίνονται έλεγχοι και σε άλλα παιδιά.

Μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας το εν λόγω σχολικό ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό για δύο εβδομάδες.

Απολυμάνσεις σε σχολεία MotionTeam

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο άλλωστε της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού, αποφασίστηκε η ματαίωση όλων των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι η 38χρονη μετέβη στη Βόρεια Ιταλία, και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψε στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής. Την Τρίτη ανέβασε πυρετό, είχε ήπια συμπτώματα και πήγε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί προληπτικά όπου διαγνώστηκε με τον COVID19.

Το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα διαπιστώθηκε σε γυναίκα η οποία είχε επίσης ταξιδέψει σε πληγείσα περιοχή της Ιταλίας. Περισσότερα στοιχεία για την ηλικία ή το χρόνο του ταξιδιού της συγκεκριμένης γυναίκας δεν έγιναν γνωστά ενώ και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει ιχνηλάτηση των επαφών.

Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονται σε καραντίνα, σε αίθουσες υψηλής πίεσης, στα νοσοκομεία αναφοράς.

Το Υπουργείο Υγείας συνιστά ψυχραιμία, ενώ κρίνεται αναγκαίο να τηρούνται τα μέτρα προσωπικής υγιεινής από όλους.

Υπενθυμίζεται ότι οι κανόνες υγιεινής για τον ιό είναι οι εξής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

*Ο κορονοϊός έφτασε και στην Ελλάδα. Δείτε πώς μεταδίδεται ο ιός και πώς μπορείτε να προστατευτείτε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα