Κορονοϊός: Βρετανός το πρώτο κρούσμα στο Πρ.Ακρωτήριο – Τι γίνεται στην Αφρική

Κορονοϊός: Βρετανός το πρώτο κρούσμα στο Πρ.Ακρωτήριο – Τι γίνεται στην Αφρική
Νοτιοαφρικανός με μάσκα και γάντια στο τρένο AP Photo/Themba Hadebe

Το Κάπε Βέρντε εισήχθη στη λίστα των χωρών της Αφρικής που έχουν καταγράψει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Η Αίγυπτος κατέχει την αρνητική πρωτιά σε περιπτώσεις και η Αλγερία σε θανάτους.

Η επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στο Πράσινο Ακρωτήριο αύξησε τις χώρες της Αφρικής που έχουν ‘προσβληθεί’ από τον κορονοϊό. Όπως γνωστοποίησε η κυβέρνηση της χώρας στα δυτικά της ηπείρου, πρόκειται για έναν 62χρονο Βρετανό πολίτη, ο οποίος εισήλθε των συνόρων στις 9 Μαρτίου και εμφάνισε συμπτώματα στις 16 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής ενημέρωνε πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 52 φτάνοντας συνολικά τα 202.

Ο ιός εξαπλώνεται στην Αφρική με πιο αργό ρυθμό απ’ όσο στην στην Ασία και στην Ευρώπη, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει στη Νότια Αφρική τις τελευταίες ημέρες. Η πιο βιομηχανοποιημένη χώρα της ηπείρου καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς πρώτη σε απόλυτο αριθμό παραμένει η Αίγυπτος. Μάλιστα μετράει 7 απώλειες. Οι περισσότεροι θάνατοι πάντως έχουν καταγραφεί στην Αλγερία, καθώς 1/9 απ’ όσους νόησαν ως τώρα απεβίωσαν.

Οι πρώτες δέκα χώρες σε κρούσματα

Χώρα Αριθμός κρουσμάτων θάνατοι
Αίγυπτος 256 7
Νότια Αφρική 202
Αλγερία 90 10
Μαρόκο 66 3
Τυνησία 54 1
Σενεγάλη 36
Μπουρκίνα Φάσο 33
Καμερούν 20
Δημ.Κονγκό 18
Γκάνα 16 1


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα