Κορονοϊός: Βρετανός το πρώτο κρούσμα στο Πρ.Ακρωτήριο - Τι γίνεται στην Αφρική

Νοτιοαφρικανός με μάσκα και γάντια στο τρένο
Νοτιοαφρικανός με μάσκα και γάντια στο τρένο AP

Το Κάπε Βέρντε εισήχθη στη λίστα των χωρών της Αφρικής που έχουν καταγράψει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Η Αίγυπτος κατέχει την αρνητική πρωτιά σε περιπτώσεις και η Αλγερία σε θανάτους.

Η επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στο Πράσινο Ακρωτήριο αύξησε τις χώρες της Αφρικής που έχουν 'προσβληθεί' από τον κορονοϊό. Όπως γνωστοποίησε η κυβέρνηση της χώρας στα δυτικά της ηπείρου, πρόκειται για έναν 62χρονο Βρετανό πολίτη, ο οποίος εισήλθε των συνόρων στις 9 Μαρτίου και εμφάνισε συμπτώματα στις 16 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής ενημέρωνε πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 52 φτάνοντας συνολικά τα 202.

ADVERTISING

Ο ιός εξαπλώνεται στην Αφρική με πιο αργό ρυθμό απ' όσο στην στην Ασία και στην Ευρώπη, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει στη Νότια Αφρική τις τελευταίες ημέρες. Η πιο βιομηχανοποιημένη χώρα της ηπείρου καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς πρώτη σε απόλυτο αριθμό παραμένει η Αίγυπτος. Μάλιστα μετράει 7 απώλειες. Οι περισσότεροι θάνατοι πάντως έχουν καταγραφεί στην Αλγερία, καθώς 1/9 απ' όσους νόησαν ως τώρα απεβίωσαν.

Οι πρώτες δέκα χώρες σε κρούσματα

Χώρα Αριθμός κρουσμάτων θάνατοι
Αίγυπτος 256 7
Νότια Αφρική 202 -
Αλγερία 90 10
Μαρόκο 66 3
Τυνησία 54 1
Σενεγάλη 36 -
Μπουρκίνα Φάσο 33 -
Καμερούν 20 -
Δημ.Κονγκό 18 -
Γκάνα 16 1

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Αίγυπτος
SHARE:

24Media Network