Κορονοιός: Μία εβδομάδα στο σχολείο έφερε εκτόξευση κρουσμάτων στα παιδιά

Μαθητές δημοτικού στο σχολείο, εν μέσω πανδημίας
Μαθητές δημοτικού στο σχολείο, εν μέσω πανδημίας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ/INTIME

Πλέον, 1 στα 3 νέα κρούσματα που καταγράφεται ανήκει σε ηλικίες κάτω των 17 ετών.

Νωρίτερα απ' ότι περίμενε ακόμη και η επιστημονική κοινότητα, τα κρούσματα στις ηλικίες των μαθητών εκτοξεύτηκαν σε μόλις μία εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, χθες καταγράφηκαν νέες διαγνώσεις κορονοϊού σε 1003 παιδιά, δηλαδή σχεδόν το 33% ή το 1 στα 3 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες αφορά τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη ακόμη και πριν ανοίξουν τα σχολεία όπως είχαν επισημάνει τόσο η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου όσο και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου. Και οι δυο έχουν επισημάνει την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και στα παιδιά ώστε να αποφευχθεί η διασπορά στις σχολικές αίθουσες αλλά και στα οικογενειακά περιβάλλοντα.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά δείχνει την επιτυχή εφαρμογή των ελέγχων με self test και τον έγκαιρο εντοπισμό των παιδιών που έχουν προσβληθεί. Αυτό δε σημαίνει όμως πως όλη αυτή η κατάσταση δεν ελλοχεύει υψηλό κίνδυνο από τη έκταση της επιδημίας και την προσβολή πολλών ανεμβολίαστων ηλικιωμένων.

ADVERTISING

Όπως σημείωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η εμβολιαστική κάλυψη στις μικρές ηλικίες είναι αρκετά χαμηλή. Συγκεκριμένα στην ηλικιακή ομάδα 15 – 17 ετών, οι έφηβοι δηλαδή, το 28,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού να ανέρθει στο 30%, έχουν εμβολιαστεί λίγο λιγότερα από 100.000 παιδιά, 98.000 παιδιά.

Στην ηλικιακή ομάδα 12 – 14 ετών , το 15,7% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 17,44%, έχουν εμβολιαστεί ήδη 56.000 παιδιά.

Εκτιμάται ότι θα υπάρχει αύξηση όταν θα ενεργοποιηθούν και οι ιδιώτες παιδίατροι στον εμβολιασμό των παιδιών, που θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Επίσης η Κυβέρνηση δίνει κίνητρο δωρεάν 50gb στα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών που θα κάνουν εμβόλιο ακόμη και από την πρώτη δόση.
 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Σχολεία
SHARE:

24Media Network