Κως: Ξεσπά ο ανιψιός της 63χρονης – “Από τα τέσσερα ασθενοφόρα δουλεύει το ένα, πάμε στην Τουρκία για εξετάσεις”

Κως: Ξεσπά ο ανιψιός της 63χρονης – “Από τα τέσσερα ασθενοφόρα δουλεύει το ένα, πάμε στην Τουρκία για εξετάσεις”

Απίστευτες καταγγελίες που επιβεβαιώνουν τις ελλείψεις προσωπικού στο νησί της Κω. Τι λέει ο ανιψιός της 63χρονης που έχασε τη ζωή της σε καρότσα φορτηγού.

Θλίψη αλλά και οργή έχει προκαλέσει ο θάνατος μίας 63χρονης γυναίκας στο νησί της Κω, η οποία κατέληξε σε καρότσα φορτηγού με το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Το τραγικό αυτό περιστατικό ήρθε να επιβεβαιώσει τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο του νησιού, τις οποίες επεσήμανε και ο ανιψιός της άτυχης γυναίκας.

“Πήγε στα γενέθλια που είχε το εγγονάκι της. Ήταν μια χαρά και ξαφνικά ένιωσε έναν πόνο στο κεφάλι και έπεσε κάτω.. Δεν είχε προβλήματα υγείας, ήταν μια χαρά. Οι συγγενείς που ήταν εκεί πήραν το ΕΚΑΒ, αλλά υπήρχαν και δύο γιατροί στο σπίτι, ο ένας ορθοδοντικός και ο άλλος στρατιωτικός, οι οποίοι της έκαναν μαλάξεις και τεχνικές αναπνοές.

Ταυτόχρονα παίρναμε τηλέφωνο και το ασθενοφόρο το οποίο είχε πάει σε άλλο συμβάν σε ένα ξενοδοχείο για να παραλάβει ένα παιδάκι. Τα ασθενοφόρα είναι τέσσερα αλλά ένα δουλεύει. Τα άλλα τρία, από δωρεές των μεταναστών της Αυστραλίας και της Αμερικής, κάθονται γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Έτσι, τη βάλανε στο φορτηγάκι και ειδοποιήσαμε και την αστυνομία να ανοίξει τον δρόμο”, σημείωσε για να προσθέσει:

“Το 2023 στο νησί του Ιπποκράτη δεν έχουμε προσωπικό. Δεν έχουμε πνευμονολόγο, δε έχουμε καρδιολόγο, παθολόγο, παιδίατρο. Έχουμε νοσοκομείο και δεν έχουμε γιατρό. Κι αυτό ισχύει εδώ και χρόνια. Οι κάτοικοι της Κω έχουν αγανακτήσει. Φεύγουν οι κάτοικοι της Κω και πηγαίνουν στην Τουρκία για απλές εξετάσεις”.

Η αιτία θανάτου της 63χρονης

Το βράδυ της Τρίτης (06/06), έγινε γνωστή στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας η αιτία του θανάτου της, που ήταν ανεύρυσμα εγκεφάλου.

Η κηδεία της 63χρονης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 17:00, στην Κω.

Το χρονικό του τραγικού περιστατικού

Ο θάνατος της 63χρονης ανέδειξε για άλλη μια φορά την τραγική κατάσταση του συστήματος της δημόσιας υγείας και τις σοβαρές ελλείψεις των νοσοκομείων της επικράτειας.

Σύμφωνα με το kostoday, το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που διαθέτει προσωπικό βρισκόταν σε άλλο περιστατικό και έτσι η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα, πάνω στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο άνθρωπος που τη μετέφερε, ορθοδοντικός στο επάγγελμα, έκανε γνωστό το σοκαριστικό περιστατικό με ανάρτησή του στο facebook, σημειώνοντας πως προσπάθησε να της κάνει ΚΑΡΠΑ για να την επαναφέρει στην ζωή, αλλά μάταια. Γνωστοποίησε μάλιστα πως τη μετέφερε συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας που προπορευόταν ανοίγοντας δρόμο για το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα