Κώστας Πάσσαρης: Απών και στο εφετείο – παραμένει στη Ρουμανία

Κώστας Πάσσαρης: Απών και στο εφετείο – παραμένει στη Ρουμανία
Ειδικές δυνάμεις της Ρουμανίας οδηγούν τον Πάσσαρη στο δικαστήριο Associated Press

Ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου η δίκη για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες που έχουν αποδοθεί στον Κωνσταντίνο Πάσσαρη.

Για δεύτερη φορά μέσα σε 20 χρόνια αναβίωσαν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης οι μνήμες από την εποχή που στην Ελλάδα μεσουρανούσε ο διαβόητος Κων. Πάσσαρης.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο κατηγορούμενος ήταν απών αφού ακόμη δεν έχει τελεσφορήσει η συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και των ρουμανικών αρχών, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εκτίσει την ποινή του στη χώρα μας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, εξετάστηκαν οι πρώτοι μάρτυρες για τις επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες, καθώς το σκέλος των δικογραφιων που αφορούν στις ανρθωποκτονίες θα εκδικαστεί σε μεταγενέστερο στάδιο. «Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία bmw που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός μου είπε «μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας» και αμέσως άνοιξε την πόρτα κι έριχνε με το όπλο εναντίον μας. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει 6 χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση», είπε ο αστυνομικός που είχε εμπλακεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην πλατεία Βάθης το Φερβουάριο του 2000. Ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος πυροβολούσε στα τυφλά προκειμένου να μην τον ακολουθήσει κανείς, ενώ σύμφωνα με συνάδελφος του που επίσης εξετάστηκε από το δικαστήριο «σε 30’’ έπεσαν 130 σφαίρες».

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης επεσήμανε, όπως είχε κάνει και πρωτόδικα, ότι ο Κ. Πάσσαρης συνομολογεί όσα έχει διαπράξει και ζητεί συγγνώμη, ωστόσο υπάρχουν πράξεις που τους έχουν αποδοθεί και τις οποίες ο ίδιος αρνείται. «Αυτό που λέει είναι “καταδικάστε με γι αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως γι αυτά που δεν έκανα”» ανέφερε ο Ανδρέας Ταγαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Κω. Πάσσαρης καταδικάσθηκε σε τέσσερις φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που του έχουν αποδοθεί. Αναλυτικότερα, το δικαστήριο ομόφωνα καταδίκασε σε τέσσερις φορές ισόβια καθειρξη για κάθε μία από τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που διέπραξε, ενώ επέβαλε 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, δέκα χρόνια κάθειρξη για την αρπαγή, δέκα χρόνια για κάθε μία από τις τρείς ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκε και πέντε έτη για διακεκριμένη κλοπή. Τέλος, ο κατηγορούμενος είχε απαλλαγεί από μία ανθρωποκτονία, μία απόπειρα ανθρωποκτονίας, μία θανατηφόρα ληστεία και μία κλοπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα